ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ευθύνη του αποκλεισμού, οι τριβές και η ενημέρωση Χαριστέα σε Μάντζιο

Ο Άγγελος Χαριστέας αποτελεί παρελθόν για τον Άρη μετά από περίπου 13 μήνες στην θέση του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ κι ενώ μέχρι πρόσφατα μιλούσε για το πλάνο που υπάρχει στην ομάδα και την πρόθεση του να μείνει για πολλά χρόνια στο πόστο του. Κάτι που ανέφερε εμφατικά και απολογιστική συνέντευξη του Αυγούστου, παρουσία του Καρυπίδη, όσο και πριν μια βδομάδα σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Yellow Radio.

Ο ίδιος προς το παρόν δεν έχει εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης του. Λογικά θα το κάνει. Πρέπει να το κάνει από την στιγμή που είναι ένα πρόσωπο ξεχωριστό όχι μόνο για τον Άρη, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και καλείται να μιλήσει στον κόσμο της ομάδας για την αποχώρησή του. Δεν είναι ένας αναλώσιμος τεχνικός διευθυντής ή ένας επαγγελματίας του χώρου που απλά “ήρθε, είδε κι απήλθε”. Να μιλήσει, να εξηγήσει, να πει γιατί φεύγει τώρα. Ήταν αυτός που είχε μεγάλο ρόλο και δράση στον σχεδιασμό της ομάδας, έχοντας αναφερθεί σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο προφανώς “παγώνει”.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η παραίτησή του έχει να κάνει με το μερίδιο ευθύνης που ανέλαβε μετά τον αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα, καθώς και την προσωπική επιλογή του Μίχαελ Ένινγκ, από την οποία περίμενε διαφορετικά πράγματα στην πράξη, που προφανώς δεν τον δικαίωσαν.

Είναι γεγονός ότι δημιουργήθηκαν αρκετές τριβές το τελευταίο διάστημα, με τον Θόδωρο Καρυπίδη να ζητάει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δράση σε περιπτώσεις όπως π.χ. με τα συμβόλαια των Έμαν, Ντουάρτε, Σούντγκρεν, αλλά και άλλα θέματα.

Πάντως, ο Χαριστέας μετά την απομάκρυνση του Ένινγκ, έμεινε κανονικά στο πόστο του, πήγε ως αρχηγός αποστολής στο Βόλο με την ομάδα, ενώ χθες είχε πολύωρη συνάντηση, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον Άκη Μάντζιο, τον οποίο ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σήμερα στην πρωινή προπόνηση ήταν κανονικά παρών στο αθλητικό κέντρου του Νέου Ρυσίου για να τον παρουσιάσει στους παίκτες. Το μεσημέρι όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη, του έκανε γνωστή την απόφαση να παραιτηθεί, διακόπτοντας πρόωρα την συνεργασία του με τον Άρη.

H πληροφορία ότι αναλαμβάνει αντιπεριφερειάρχης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μετά από πρόταση του Απόστολου Τζιτζικώστα υπάρχει. Σίγουρα δεν μπορεί να ήταν αυτή η αιτία. Μπορεί να ήταν ένας ακόμη λόγος μαζί με τα παραπάνω για την αποχώρηση του Χαριστέα.

Η αποδοχή της παραίτησης, αναμένεται να δρομολογήσει την “επόμενη μέρα”, με τον Καρυπίδη να αποφασίσει για την κάλυψη της θέσης του αθλητικού διευθυντή.

To Top