ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ευκαιρία του Ιντέγε για αγωνιστική αναγέννηση και το κέρδος του Άρη…

Ο Θοδωρής Καρυπίδης ήταν αποφασισμένος εδώ και καιρό να επιχειρήσει την οικονομική υπέρβαση στη θέση του φορ. Μπήκε στο “στόχαστρο” του Άρη ο Μπράουν Ιντέγε και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο Νιγηριανός στράικερ είχε μια πολύ καλή παρουσία στην Ελλάδα με την φανέλα του Ολυμπιακού, κερδίζοντας έτσι ένα… αστρονομικό συμβόλαιο στην Κίνα με την Τιανζίν Τεντά τον Φλεβάρη του 2017.

Η περιπέτεια του εκεί δεν εξελίχθηκε ιδανικά, ακολούθησε εξάμηνος δανεισμός στην Μάλαγα και η λύση του συμβολαίου του με την κινέζικη ομάδα τον περασμένο Γενάρη. Μόλις 14 ματς με τους Κινέζους και 4 γκολ, ενώ ως δανεικός στην Ισπανία έπαιξε σε 13 αγώνες και πέτυχε 1 γκολ. Φέτος έμεινε ανενεργός.

Στην Κίνα η προσαρμογή δεν ήταν καθόλου εύκολη, ο ίδιος δεν ενσωματώθηκε ποτέ, ενώ το γεγονός ότι μπορούσαν να αγωνιστούν μόλις οι τρεις από τους έξι ξένους παίκτες δεν τον βοήθησε καθόλου. Όταν δε μίλησε με τον προπονητή του για την κατάσταση αυτή κατέληξε να υποβιβαστεί στην δεύτερη ομάδα. Ουσιαστικά η δύσκολη γλώσσα, ο περιορισμός των ξένων και μια… συζήτηση τον έθεσαν εκτός ομάδας.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Ιντέγε όταν αγωνιζόταν στην Μάλαγα δήλωσε: «Δεν ήταν εύκολο στην Κίνα. Ήμουν οκτώ ή εννιά μήνες χωρίς να παίζω. Η κινεζική είναι μια δύσκολη γλώσσα για μένα. Είναι μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Κάποια στιγμή μίλησα με τον προπονητή της Τιανζίν, Ούλι Στίλικε, για να δω τι θα γίνει. Τότε ο ιδιοκτήτης θύμωσε και με έθεσαν εκτός ομάδας».

Στα 30 του χρόνια πλέον ο Νιγηριανός φορ έψαχνε μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να παίξει και πάλι σε ανταγωνιστικό επίπεδο και ο Άρης του την έδωσε!

Οι “κιτρινόμαυροι” παίζουν στην Ευρώπη την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, στοιχείο που είναι αρκετά σημαντικό για τον 30χρονο επιθετικό, που θα μπορέσει να βγει και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό ναι μεν τον έκανε πολύ πιο… πλούσιο, αλλά σίγουρα δεν τον βοήθησε αγωνιστικά στην καριέρα του.

Από την άλλη ο Άρης θέλει τον ποδοσφαιριστή που θα αναπτύξει τις… καλύτερες των σχέσεων με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο φορ που θα του προσφέρει ασφάλεια με το παιχνίδι του. Θα σκοράρει όποτε του δοθεί η ευκαιρία και θα μπορεί να δημιουργεί κινδύνους με το ύψος και το κορμί του, στοιχεία που τα έχει ο Νιγηριανός. Συν την ταχύτητα την οποία θέλει ο Σάββας Παντελίδης από τον επιθετικό του.

 

To Top