Η ιστορία δεν παραχαράσσεται: Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανατροπή επί τουρκικού εδάφους!

Η επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σίγουρα είναι μεγάλη και σημαντική. Ειδικά, από τη στιγμή που ήρθε με την ανατροπή του -19, δώδεκα λεπτά πριν από την λήξη, όμως ας μην ξεχνάμε εύκολα και ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα…

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

 

Ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε τις τελευταίες ώρες. Όλα καλά μέχρι ενός ορίου. Η ιστορία δεν παραχαράσσεται. Η μεγαλύτερη νίκη-ανατροπή ελληνικής ομάδας, μέσα στα… βάθη της Τουρκίας, που χάρισε το πιο περήφανο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ελληνικό μπάσκετ είναι μια: ο θρίαμβος του Άρη στην Προύσα το 1997, επί της τουρκικής Τόφας!

Στις 26 Μαρτίου 1997 ο Άρης υποδεχόταν την Τόφας Μπούρσα στο κατάμεστο Παλέ, στον πρώτο τελικό του κυπέλλου Κόρατς. Ήττα με 77-66 και απόλυτη “παγωμάρα”. Ουδείς μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη, ελάχιστοι φαντάζονταν τι θα επακολουθούσε! Άρης είσαι, Τουρκοφάγος είσαι! Θρίαμβος μέσα στην Προύσα, μια βδομάδα μετά, (3 Απριλίου) πριν από 15 χρόνια! Νίκη με 88-70 και δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο! 

Ο Άρης έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Σε κυριολεκτικά εχθρικό έδαφος με μόλις 50 Έλληνες στο πλευρό του και χιλιάδες Τούρκους σε κατάσταση… αμόκ, να πετούν σημαίες, καρέκλες ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Εκείνη η ομάδα του Άρη έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή, απέναντι σε όλους, με το 1/10 του μπάτζετ που έχει σήμερα η ομάδα του Πειραιά και ύψωσε την ελληνική σημαία ψηλά!

Κανείς δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία της μεγάλης επιτυχίας του Ολυμπιακού, όμως… Η ιστορία, όσο κι αν θέλουν κάποιοι δεν μπορεί να παραχαραχθεί! Και αυτή η ίδια ιστορία λέει πολύ απλά, με στοιχεία, νούμερα και δεδομένα, ότι ο Άρης έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή επί τουρκικού εδάφους. 

To Top