ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ιστορία και οι αριθμοί για το Ιωνικός-Άρης

Τρεις μήνες μετά την αναμέτρηση τους για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, Ιωνικός και Άρης θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Στο παιχνίδι της 26ης Σεπτεμβρίου, η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 85-73 (Σμιθ 20 – Μιλόσεβιτς, Τσάλμερς 15). Στο Πρωτάθλημα οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες. Στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ ο Ιωνικός Hellenic Coin και εντός έδρας από τον Κολοσσό H Hotels ο Άρης.

Η ιστορία

Συνολικά 24 αγώνες έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ των δύο ομάδων για το Πρωτάθλημα. Ο Άρης έχει σαφές προβάδισμα με 19 νίκες έναντι πέντε του Ιωνικού Hellenic Coin ενώ κυριαρχεί και στα παιχνίδια της Αθήνας με εννιά νίκες έναντι τριών του αντιπάλου του.

Ο Ιωνικός Hellenic Coin ωστόσο, έκανε στο περσινό Πρωτάθλημα το 2/2 απέναντι στον Άρη. Στο ματς της 17ης αγωνιστικής που έγινε στην Αθήνα, επικράτησε με 72-65 έχοντας κορυφαίο τον Γιάννη Δημάκο που είχε 19 πόντους με 3/3 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ ο Βαγγέλης Σακελλαρίου που είχε αρχίσει τη σεζόν με τον Άρη, είχε 12 πόντους. Από την άλλη πλευρά ο Κεν Μπράουν είχε 23 πόντους με 5/9 τρίποντα και ο Λευτέρης Μποχωρίδης 13 πόντους, πέντε ριμπάουντ και επτά ασίστ.

To Top