ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Η ιστορία του χρωστά κάτι… Όταν ο Άρης έφτασε μία… ανάσα από το θαύμα της μεγάλης ανατροπής κόντρα στην Ίπσουιτς! (videos)

Το 1980 στάθηκε τόσο άτυχος, καθώς έφτασε μία… ανάσα από μία ανατροπή και μία πρόκριση που θα έμενε στα χρονικά! Του χρωστάει κάτι η ιστορία…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η 1η Οκτωβρίου 1980 θα αποτελεί πάντοτε μια χρυσή σελίδα για τους «κιτρινόμαυρους», που είχαν ταπεινώσει με 3-1 την πανίσχυρη αγγλική Ίπσουιτς, αλλά δεν είχαν καταφέρει να προκριθούν στο 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Άρης διψούσε για την πρόκριση και ήταν έτοιμος να κυνηγήσει την πιο επική ανατροπή, κι ας είχε απέναντι του μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Η Ίπσουιτς βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος και απέδειξε την αξία της φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο πρώτος αγώνας στην Αγγλία ολοκληρώθηκε με σκορ 5-1 υπέρ της Ίπσουιτς. Ο Πορτογάλος διαιτητής Γκαρίντο, έδωσε τρία πέναλτι υπέρ των Άγγλων και μία άδικη κόκκινη στον Φοιρό αφήνοντας τον Άρη με 10 παίκτες από το 35′!

Στο Καυτανζόγλειο στον επαναληπτικό, ο Άρης μπήκε στο γήπεδο, σαν μαινόμενος ταύρος! Ο Τριριμώκος άνοιξε νωρίς νωρίς το σκορ και στο 22΄ο Δράμπης πέτυχε το 2-0! Όλα έδειχναν ότι μπορούσε να γίνει το θαύμα. Στο 65΄ο Ζελελίδης με κεφαλιά πέτυχε το 3-0 και ο Άρης ήταν μόλις ένα γκολ μακριά από την μεγάλη ανατροπή.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε, έφτασε κοντά στο πολυπόθητο 4-0, αλλά ο Γκέιτς στο 75΄σε μία φάση κόντρα στη ροή του αγώνα, λύτρωσε τους Άγγλους και άφησε εκτός τον Άρη που κέρδισε το χειροκρότημα όλων.

ΑΡΗΣ: (Βίτσαν) Παντζιαράς, Μόκαλης, Μιχαλήτσος, Βένος, Κούης, Μπαλλής, 67’Βάγγης, Δράμπης, Σεμερτζίδης, Ζελελίδης, Τσιριμώκος, Χατζηαντωνίου, 83′ Ζελίδης

ΙΠΣΟΥΙΤΣ: (Ρόμπσον) Κούπερ, Μπάρνλεϊ, Μιλς, Όσμαν, Τίσεν, Μπούτσερ, 88’Μακ Κοπ, Γουόρκ, Μιούρεν, Μάρινερ, Μπράζαλ, 77’Χάντερ, Γκεϊτς

Η Ίπσουιτς εκείνη τη σεζόν κατέκτησε εν τέλει το Κύπελλο UEFA…

To Top