ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ιστορική πρώτη φορά του Αφγανιστάν!

Ιστορική στιγμή για τον υγρό στίβο αφού το Αφγανιστάν θα στείλει δύο αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ασιατική χώρα θα εκπροσωπηθεί σε παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Οι Αφγανοί κολυμβητές Μαχαμάντ Εμπραχίμ Ραζαμπί και Χαμίντ Ραχίμι εξέφρασαν την χαρά και την τιμή που θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Σαγίντ Σαζάντ Άγκζαντα, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας κολύμβησης του Αφγρανιστάν σημείωσε σχετικά: «Ήταν ένα όνειρο όλων των Αφγανών να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το να παίρνεις μέρος στο κορυφαίο επίπεδο είναι μια ευκαιρία για την ομοσπονδία και τους κολυμβητές της να ενθαρρύνονται περισσότερο στον κολυμβητικό κόσμο για να δείξουν ότι το Αφγανιστάν είναι έτοιμο να είναι κομμάτι των παγκόσμιων διοργανώσεων.

Οι δύο κολυμβητές που θα εκπροσωπήσουν το Αφγανιστάν είναι ο Μαχαμάντ Εμπραχίμ Ραζαμπί και ο Χαμίντ Ραχίμι. Έχουν σημειώσει ρεκόρ στους προηγούμενους νοτιοασιατικούς και κεντρικοασιατικούς αγώνες. Στόχος μας είναι να έχουμε στο Τόκιο τρεις κολυμβητές, δύο άνδρες και μια γυναίκα, στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο».

Σημειώνεται ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που θα γίνει στην Βουδαπέστη από τις 23 μέχρι τις 30 Ιουλίου θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 2.300 αθλητές.

Πηγή: sdna.gr

To Top