ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η ΚΑΕ Άρης μπροστά σε καθοριστικές αποφάσεις για την Ευρώπη – Όλα τα δεδομένα

Οι χθεσινές εξελίξεις με την επίσημη ενημέρωση του Basketball Champions League για τον… χάρτη της διοργάνωσης στην περίοδο 2023-24, φέρνουν τον Άρη μπροστά στο σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων. 

Ο Άρης καλείται να αποφασίσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου το τι θα πράξει με το κεφάλαιο Ευρώπη, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.

Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να να εντείνει τις επαφές του με το BCL προκειμένου να μάθει αν συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό για την κανονική περίοδο της διοργάνωσης ή αν υπάρχει το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στα Προκριματικά.

Όπως σημειώσαμε και χθες το Basketball Champions League ενημέρωσε χθες τον Άρη και τις υπόλοιπες ομάδες της Basket League ότι στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης της επόμενης σεζόν (2023-24) θα συμμετάσχουν αυτόματα οι τρεις ομάδες, που θα τερματίσουν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος. Η παρουσία άλλης ελληνικής ομάδας σε regular season ή Προκριματικά είναι στην κρίση της διοργανώτριας αρχής.

Σε περίπτωση λοιπόν, που εισπράξει αρνητική απάντηση για την παρουσία του στη regular season θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή το plan B, που ειναι η δήλωση συμμετοχής στο Eurocup.

Αυτό προϋποθέτει μπάτζετ τουλάχιστον 800.000 ευρώ γιατί το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει 18 αγώνες στην κανονική περίοδο (πρώτη φαση) και εννέα ταξίδια, τα οποία φυσικά αυξάνονται αν προκριθεί στη φάση των 16 και ούτω καθεξής.

Οι “κιτρινόμαυροι” ενημερώθηκαν χθες ότι μπορούν να συμπληρώσουν και να δηλώσουν τη φόρμα συμμετοχής (με τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται) στη δεύτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Οι οριστικές αποφάσεις για τις ομάδες, που θα επιλεγούν να πάρουν μέρος στο Eurocup θα γίνουν γνωστές στη συνεδρίαση των μετόχων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

To Top