Η καλύτερη… αντεπίθεση ξεκινάει από την άμυνα!

Ο Σούλης Παπαδόπουλος θέλει να πετύχει στην πράξη την προσπάθεια αντεπίθεσης του Άρη, στοχεύοντας να θωρακίσει πρώτα από όλα την άμυνα του, η οποία στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας.

Μετά τον τερματοφύλακα Στέφανο Γουναρίδη (την  ώρα που ο Ντιν Μπουζάνης ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου, αναζητώντας ποδοσφαιρική στέγη στην Αγγλία), οι κίτρινοι κατέληξαν (ανάμεσα στις όποιες επιλογές είχαν στα χέρια τους) σε τρεις παίκτες προκειμένου να αποτελέσουν σημαντικές προσθήκες στον αμυντικό τομέα. Ο λόγος για τους Μαυρουδή Μπουγαϊδη, Βαλεντίνο Βλάχο και Γιώργο Κοκκίνη.

Για τους δυο πρώτους, μετά το προγραμματισμένο ραντεβού με τον ατζέντη τους (Θεόφιλο Καρασαββίδη), προχώρησαν οι διαδικασίες ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να απομείνει μόνο το πράσινο φως από Γρανάδα και Μπριζ για την απόκτησή τους. Παράλληλα απομένει να δοθούν στους παίκτες οι εγγυήσεις για την διασφάλιση των χρημάτων τους στο διάστημα που θα αγωνιστούν στον Άρη.

Αμφότεροι έχουν μηδενικό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους και θέλουν να επιστρέψουν στο ελληνικό πρωτάθλημα για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Ο Μπουγαϊδης ούτως ή άλλως είναι παίκτης που γνωρίζει καλά το περιβάλλον του Άρη, γιατί από τον Άρη ξεκίνησε. Και οι δύο παίκτες ήταν πέρσι στην ΑΕΚ, αλλά το καλοκαίρι έφυγαν.

Ο… τρίτος της «παρέας», ο Κοκκίνης,  τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στην Παναχαϊκή, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Αιγάλεω, Ηλυσιακό και Εθνικό. Από την ομάδα της Πάτρας, παρότι θεωρείτο βασικότατο στέλεχός της, έμεινε πάντως ελεύθερος στις 11 Δεκεμβρίου καθώς φέτος, μέτρησε μόλις τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League, αγωνιζόμενος (κυρίως) ως αριστερός μπακ, αν και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας.

Από κει και πέρα και με δεδομένη την επιθυμία του Παπαδόπουλου να θωρακιστεί η αμυντική γραμμή, η βδομάδα που «τρέχει» θεωρείται κρίσιμη τόσο για την περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, όσο και γι αυτήν του Μανώλη Παπαστεριανού. Οι δυο παίκτες θέλουν να δρομολογήσουν τις επαφές με τις ομάδες τους (Άουγκσμπουργκ και Ολυμπιακό, ο πρώτος για δανεισμό έξι μηνών και Κονκόρντια ο δεύτερος για να μείνει ελεύθερος) ώστε να ντυθούν στα κιτρινόμαυρα.

Η ρουμανική ομάδα με την οποία ο Παπαστεριανός έχει συμβόλαιο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον Έλληνα μέσο ελεύθερο και μάλιστα ο προπονητής της, Ιόν Τσιρίλα τον υπολογίζει κανονικά. Ο Άρης από τη στιγμή που δεν έχει την πολυτέλεια των χρημάτων για μια τέτοια διαδικασία, άρα θα περιμένει τον Παπαστεριανό να λύσει την συνεργασία του με την Κονκόρντια.

To Top