Η καλύτερη πεντάδα της φετινής σεζόν Basket League

Ο Στέφαν Μούντι της Λάρισας, ο Κώστας Σλούκας και ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Αγραβάνης του Προμηθέα Πατρών και ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού αποτελούν την ιδανική πεντάδα της Α1 Ανδρών / Basket League 2021-22.

Τα δύο (Σλούκας και Βεζένκοφ) από τα πέντε μέλη της καλύτερης πεντάδας προέρχονται από τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδας «ερυθρόλευκους», τα άλλα δύο (Δ. Αγραβάνης και Μούντι) από τις δύο ομάδες (Προμηθέας και Λάρισα) που τερμάτισαν στην τρίτη και στην τέταρτη θέση της τελικής βαθμολογίας του 30ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος και εδρεύουν στην περιφέρεια και ο Παπαγιάννης των δεύτερων στην βαθμολογία «πρασίνων» είναι ο μόνος που ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας και την προηγούμενη σεζόν, 2020-21.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες για τις θέσεις των γκάρντ. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Basket League συγκέντρωσε 16 ψήφους και ποσοστό 30,7%.

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο 32χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού πήρε 34 ψήφους, ποσοστό 35,42%. Ο Σλούκας στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού συγκέντρωσε ποσοστό 13,95%.

To Top