Η Καρδίτσα συνέτριψε με 101-72 τον Προμηθέα (video)

Με τον Τεβιν Μακ να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση, η Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ επιβλήθηκε με 101-72 του Προμηθέα Πάτρας για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League κι έδειξε έτοιμη να κοιτάξει ψηλότερα στη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Η ανανεωμένη Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ απαλλαγμένη από το άγχος μετά τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Carna έκανε το καλύτερο της παιχνίδι με 14/29 τρίποντα (48%), 28 ασίστ (με μόλις 11 λάθη), 15 επιθετικά ριμπάουντ, τον Μακ να σημειώνει 30 πόντους ενώ ο Γουάιτ έκανε νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους κι 11 ριμπάουντ. Από την πατρινή ομάδα ξεχώρισε ο Χάντερ Χέιλ με 24 πόντους.

Mε κεκτημένη ταχύτητα από την επικράτηση στο ματς με τον Απόλλωνα Carna, η Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75 (5/11, 45%). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-0 τη στιγμή που οι Πατρινοί δεν έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Η κυριαρχία των παικτών του Νίκου Παπανικολόπουλου στην πρώτη περίοδο ήταν ξεκάθαρη, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια η Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΉ να προηγηθεί με 27-11 με κάρφωμα του Μπιουκάναν.

Η διαφορά έφτασε και τους 18 πόντους (29-11) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, έπειτα από δύο βολές του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Με τον Μπιουκάναν να είναι καταλυτικός στην εξέλιξη της αναμέτρησης και τον Μακ να δίνει επιθετικές λύσεις οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά με 42-23, την ίδια στιγμή που ο Προμηθέας προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό ανεβάζοντας την πίεση του αλλά χωρίς να κλείνει την απόσταση. Ο Χέιλ με τον Κάουαν έδωσαν το σύνθημα, ώστε ν’ ανέβει ο ρυθμός στην επίθεση για τον Προμηθέα, κάτι το οποίο έγινε πράξη, ωστόσο δεν υπήρχε ισορροπία με τον αμυντικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι με τον Μακ να φτάνει τους 18 πόντους κατόρθωσαν να διατηρήσουν τη διψήφια διαφορά μέχρι το ημίχρονο (54-38).

H Kαρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ μπήκε με το… γκαζι πατημένο και στην επανάληψη με αποτέλεσμα να κάνει επιμέρους σκορ 22-10 μέχρι το 28’ και να προηγηθεί με 76-48. Η εικόνα της αναμέτρησης ήταν όπως το πρώτο δεκάλεπτο και όσο περνούσε η ώρα γινόταν ξεκάθαρος ο νικητής της αναμέτρησης αφού η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 77-55.

O Xέιλ πάλευε να συμμαζέψει την κατάσταση αφού ήταν η μόνη ουσιαστική απειλή από τον Προμηθέα, οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση σε κάθε προσπάθεια του Προμηθέα να μειώσει κι έφτασαν με επιβλητικό τρόπο στην τρίτη τους νίκη στη Stoiximan Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 54-38, 77-55, 101-72.

To Top