ΑΠΟΨΕΙΣ

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια του Ερέρα

Ο Άρης πήρε άλλους τρεις βαθμούς στην (περίεργη, όπως την χαρακτήρισε κι ο Ερέρα) φάση του κυπέλλου, προχώρησε στο αυτονόητο, στην πρόκριση, έσπασε ένα αρνητικό σερί τριών ηττών και προσανατολίζεται για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μετά από κάθε αγώνα, ακούγονται, λέγονται, γράφονται πολλά… Κάποιες διαπιστώσεις -έστω και με αντίπαλο τον Αήττητο, έναν αντίπαλο, δεύτερης και τρίτης ταχύτητας- μπορούν σίγουρα να βγουν… Έχουμε και λέμε:

1. Ο Ερέρα έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν λεπτά στα πόδια τους, έβγαλε κάποια (τηρουμένων των αναλογιών του αντιπάλου) συμπεράσματα και μπορεί όπως παραδέχθηκε κι ο ίδιος να υπολογίζει ακόμη περισσότερο στις επιλογές των Ιντζόγλου, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλου. Ήταν ένα καλό τάιμινγκ το χθεσινό παιχνίδι, μετά από ένα αρνητικό σερί και πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

2. Ο Ιντζόγλου έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια λύση, όταν τον “καλέσει” το καθήκον, μια και είναι ο παίκτης που μπορεί να αντισταθμίσει την όποια ποιότητα με την εργατικότητα του στο γήπεδο.

4. Ο Μαρτίνες έδειξε ότι και την μπάλα δεν ξέχασε και την ποιότητα έχει και τις δυνάμεις και παρά το γεγονός ότι λόγω της μορφής του αγώνα αναλώθηκε σε κάποιες υπέρ το δέον ατομικές προσπάθειες, ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε. Έπαιξε στα πλάγια, στην “ανάποδη” πλευρά του και μπορούμε να ισχυριστούμε… ευθαρσώς, ότι θα έδινε ακόμη περισσότερα, εάν έπαιζε πίσω από τον Γιουνές,   αξιοποιώντας καλύτερα (τροφοδοτώντας τον επί της ουσίας) τον Τυνήσιο φορ. Πόσο μάλλον, ένα συμμετέχει σ’ ένα σχήμα πίσω από τον φορ με ακραίους τους Γκάμα, Γκαρσία.

3. Ο Διαμαντόπουλος πέτυχε τα δυο γκολ που έκριναν το παιχνίδι, όταν μπήκε μαζί με τον Ντιγκινί, έχοντας περισσότερη βοήθεια από τα αριστερά, μια και μαζί με τον Γάλλο, “ανέβηκε” και ο Μενέντεθ, σε αντίθετη με τα λίγα πράγματα που έδειξε (ίσως και λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε) ο Παυλίδης στο πρώτο 45λεπτο. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι ο “Διάμα” είναι ο κορυφαίος φορ που είχε ο Άρης, ότι πρέπει να έχει σε κάθε ματς φανέλα βασικού, αλλά σίγουρα με το μάτι που γυαλίζει, το πάθος και την εργατικότητα του, είναι ένα σημείο έμπνευσης και δικαιούται να έχει κι άλλες ευκαιρίες σε συγκεκριμένα παιχνίδια “ειδικών συνθηκών”.

4. Ο Βίτορ αγωνίστηκε λίγο και φυσικά δεν μπορεί να γίνει επί της ουσίας συγκεκριμένη ανάλυση. Επίσης, να σημειώσουμε ότι ο Μενέντεθ μπορεί να έβαλε το… πόδι του στις σέντρες των δυο γκολ, αλλά έχει διαστήματα που δείχνει να διαβάζει με επιπολαιότητα το παιχνίδι.

5. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Άρης γυρίζει σελίδα και οφείλει να στραφεί σε μια σειρά αγώνων αρχής γενομένης αυτού της Κυριακής, όπου την “καυτή πατάτα” της διαχείρισης υλικού αποδυτηρίων έχει ο Πάκο Ερέρα. Ο Ισπανός προπονητής είναι αυτός που έδωσε το… δικαίωμα σε όλους μας, να έχουμε υψηλές προσδοκίες δημιουργώντας τον φετινό Άρη και σε πολλούς τα μυαλά να παραφουσκώσουν. Ίδιον του Έλληνα, ίδιον του Αρειανού. Από ομάδα για πρωτάθλημα, ομάδα για διάλυση… Κανένα μέτρο.

Τώρα λοιπόν και με βάση τα παραπάνω, ο Ερέρα έχει στον δρόμο του μια συγκεκριμένη αποστολή, έναν συγκεκριμένο δρόμο να βαδίσει. Να βρει την “χρυσή τομή”: να συνεχίζει να παρουσιάζει μια ποιοτική ομάδα, πάνω στο (όμορφο) ισπανικό μοντέλο που μας έχει παρουσιάσει, συνδυάζοντας τις νίκες και τα αποτελέσματα. “Κλειδώνοντας” στα… αποδυτήρια την όποια ποδοσφαιρική αφέλεια και επιστρέφοντας μαζί με την εμπιστοσύνη στον κόσμο και τα χαμόγελα της επιτυχίας… Άλλωστε και ο ίδιος έμμεσα ομολόγησε ότι έχει κάνει λάθος κρίσεις (με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι) και είναι έτοιμος να βρει τον δρόμο…

To Top