ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κλοπή της χρονιάς! Ευαγγέλου-Σκoυλάς στέρησαν τη νίκη από τoν ήρωα Άρη (1-1)!

Tα αίσχη της χρονιάς στο ΟΑΚΑ, με τους Ευαγγέλου και Σκουλά να ανακαλύπτουν αποβολή του Ιντέγε και πέναλτι εις βάρος του Άρη, για να σπρώξουν την ΑΕΚ στο να γλιτώσει την ήττα, όπως κι έγινε… (1-1). Ο Λάρσον έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ, παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 53΄. Ο Μάνταλος στο 81΄την ισοφάριση στο τελικό 1-1, μετά από πέναλτι… εφεύρεση! Στους 16 βαθμούς ο Άρης και την 4η θέση (μαζί με ΟΦΗ) πλέον, του στέρησαν την ευκαιρία να είναι μόνος τρίτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ…

Ο Νίκος Κωστένογλου επέλεξε το 4-2-3-1. Ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπακάκη, Βράνιες, Σβάρνα και Λόπες στην τετράδα της άμυνας. Σιμόες και Σιμάο το δίδυμο στον άξονα, με τους Βέρντε, Μάνταλο, Ντέλετιτς η μεσοεπιθετική τριάδα. Μοναδικός προωθημένος ο Ολιβέιρα.

Ο Μίχαελ Ένινγκ σε σχηματισμό 4-2-3-1, επέλεξε τους Τσιλιγγίρη στο τέρμα, δεξιά ο Σάσα, αριστερά ο Κόρχουτ και στο κέντρο της άμυνας, Βέλεθ-Ροζ. Στα χαφ οι Ματίγια-Μπα, με τους Γκάμα, Φετφατζίδη και Ντιγκινί πίσω από τον Ιντέγε.

ΑΝΩΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΗΣ…

Μία λάθος έξοδος του Τσιλιγγίρη στο 2΄, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να απειλήσει για πρώτη φορά, όμως ο Ροζ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Και εν συνεχεία τα ηνία του αγώνα πέρασαν στον Άρη, που τα έχασε ξανά μόνο για ένα τρίλεπτο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 7΄ο Φέτφα έκλεψε στη μεσαία γραμμή, σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής, άουτ, δεν πρόλαβαν την προβολή Ιντέγε και Γκάμα. Ο Φετφατζίδης -και πάλι- πέρασε δύο αντιπάλους στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Ιντέγε που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά έχασε το κοντρόλ της μπάλας στο 9΄.

… ΑΞΙΖΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ!

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για τον Άρη στο 12΄, με τον Ιντέγε. Σέντρα του Σάσα από τα δεξιά, κεφαλιά με δύναμη του Νιγηριανού, φοβερή επέμβαση του Μπάρκα!

Η πίεση των παικτών του Άρη ψηλά ανάγκασε την ΑΕΚ να κάνει συνεχόμενα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 18΄ ο Mατίγια έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Γκάμα που τα αριστερά μπήκε στην μεγάλη περιοχή, σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του Μπάρκα.

Με ένα από τα… γνωστά του φάουλ ο Ματίγια θέλησε να απειλήσει στο 28΄, ίσως βρήκε με το κεφάλι ο Βέλεθ, η μπάλα όμως έφτασε στην αγκαλιά του Μπάρκα.

Η δεύτερη επίσκεψη της ΑΕΚ προς την περιοχή του Άρη έγινε στο… 37΄(!) με ένα σουτ του Μπακάκη, που κατέληξε πολύ ψηλά άουτ, εκτός μεγάλης περιοχής. Κεφαλιά του Σβάρνα στο 39΄ στο δεύτερο δοκάρι, ο Τσιλιγγίρης απομάκρυνε χαμηλά στην γωνία του, ενώ ένα σουτ του Βέρντε στο 40΄, κατέληξε έξω από την εστία του Άρη.

Νέα απειλή του Άρη στο πρώτο ημίχρονο με τον Φετφατζίδη στο 43΄, που ξέφυγε από τους αντιπάλους του και σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με τον Μπάρκα να μπλοκάρει! Η τελευταία ανήκε στον Μπα, που δοκίμασε στο 45΄το δεξί του πόδι από πλάγια θέση εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Μπάρκα!

(ΠΡΩΤΟ) ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ!

Ο Αθηναίος ρέφερι Ευαγγέλου, επινόησε κόκκινη κάρτα στον Ιντέγε στο 52΄, αφήνοντας τον Άρη με 10 παίκτες! Ο Νιγηριανός σε μπέρδεμα με τα πόδια του Μάνταλου, τον πάτησε δίχως να το θέλει. Ο ρέφερι όμως συμβουλευόμενος το VAR μετά από παρότρυνση του Σκουλά, αποφάσισε να επινοήσει κόκκινη κάρτα!

ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΛΑΡΣΟΝ!

Μετά την αποβολή του Ιντέγε, ο Ένινγκ σήκωσε και έριξε στον αγώνα τον Λάρσον. Ο Σουηδός έπαιξε στην κορυφή και στο 64΄σε κόντρα επίθεση του Άρη, με τον Κόρχουτ να γυρίζει την μπάλα με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ, 0-1!

Τεράστια επέμβαση του Τσιλιγγίρη στο 73΄με τα πόδια, μετά από σουτ του Σιμόες, που ξεπέρασε τον Ροζ στην μικρή περιοχή του Άρη.

ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!

Στο 77΄η ανήμπορη ΑΕΚ πήρε ανύπαρκτο πέναλτι, με τον Ευαγγέλου να ανακαλύπτει παράβαση του Ροζ, πάνω στον Σιμόες! Είδε το VAR και αποφάσισε να σπρώξει με όλες του τις δυνάμεις την ΑΕΚ στην ισοφάριση! Ο Μάνταλος ευστόχησε και ισοφάρισε σε (1-1) στο 81΄…

Στο 89΄ο Γιακουμάκης με το κεφάλι απείλησε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 90+6΄ο Τσιλιγγίρης, απέκρουσε την μπάλα, μετά από φάση διαρκείας και προσπάθεια του Βράνιες, κρατώντας το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα!

ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης (74΄Παουλίνιο), Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Σιμάο (66΄Αλμπάνης), Βέρντε, Μάνταλος, Ντέλετιτς (61΄Γιακουμάκης), Ολιβέιρα

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Σάσα (90+3΄Σόουζα), Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Γκάμα (72΄Μαντσίνι), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (58΄Λάρσον), Ιντέγε

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών) – Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Διαιτητής VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθός VAR:Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου)

 

 

 

 

 

To Top