ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η κουβέντα για την σημασία των μικρών τελικών ας ανοίξει σοβαρά το καλοκαίρι, όχι τώρα

Είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα όσα ειπώθηκαν για την σημασία των αγώνων για την τρίτη θέση τις τελευταίες 48 ώρες. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα και από ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με το πρωτάθλημα. 

Ειπώθηκαν όμως στην πιο λανθασμένη στιγμή και επειδή όλοι όσοι μίλησαν θα είναι και του χρόνου εδώ, ας φροντίσουν να τα πουν όταν πρέπει, μήπως και αλλάξει τελικά η ιστορία.

Ναι, είμαστε ως Ελλάδα και σε αυτό… πρωτοπόροι. Κάνουμε μικρούς τελικούς. Αλλά τους κάνουμε από… πάντα. Δεν έγινε κάτι πριν μερικά χρόνια και τώρα θέλουμε να το αλλάξουμε. Σύμφωνοι, είναι κάτι περιττό, διότι πρέπει – ειδικά τώρα που η τρίτη θέση δεν προσφέρει και εισιτήριο στην Ευρωλίγκα – ο τρίτος που μόχθησε σε μαραθώνιο 26 αγώνων να παίρνει αυτό που δικαιούται. Ακόμα κι αν υπήρχε το κίνητρο της Ευρωλίγκας, θα ήταν πιο δίκαιο να μην υπάρχει μικρός τελικός.

Και ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Γιούρι Ζντοβτς παραδέχθηκαν ότι δεν θα πρέπε να γίνονται αυτοί οι αγώνες. Συμφώνησαν σχεδόν όλοι, ακόμα και οι παίκτες. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης προσπάθησε να δώσει ένα νόημα στην σημασία της σειράς, αλλά δεν έπεισε ούτε τον εαυτό του.

Οι μικροί τελικοί είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν. Ας το ζητήσουν οι ομάδες όταν θα μαζευτούν στον ΕΣΑΚΕ για την γενική συνέλευση και μιλήσουν για το επόμενο πρωτάθλημα. Τώρα μια τέτοια συζήτηση γίνεται μόνο και μόνο για να “δημιουργεί” δικαιολογίες. Χαβαλέ κουβέντα δηλαδή.

Να πάνε το καλοκαίρι οι ομάδες και να το συζητήσουν και να το αποφασίσουν. Όπως το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και με το πρόγραμμα μέσα στη χρονιά και με την ευνοϊκή μεταχείριση των δύο “αιωνίων” επειδή παίζουν στην Ευρωλίγκα ή των άλλων ομάδων που θα παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ έναντι των υπόλοιπων ομάδων.

Όπως επίσης θα πρέπει να υπάρχει και ενιαίος τρόπος διεξαγωγής των σειρών στα πλέι οφ. Όλες οι σειρές να κρίνονται στις ίδιες νίκες και οι αγώνες να γίνονται με την ίδια διάταξη. Απλή λογική.

Παραπονάκια και γκρίνιες ενώ όλες οι ομάδες το καλοκαίρι προσυγράφουν τον κανονισμό πρωταθλήματος και τις περισσότερες φορές δεν τον ξέρουν κιόλας είναι άνευ λόγου και ουσίας.

To Top