ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Η κυκλοφορία της μπάλας φέρνει συνεργασίες και αλλάζει την εικόνα του Άρη

Στις τρεις σερί νίκες του Άρη, με Κολοσσό, Έλιος Σανς και Κύμη ο κοινός παρανομαστής ήταν η σχετικά καλή επιθετική παραγωγικότητα που προήλθε από καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνεργασίες.

Για να συμβούν όσα είδαν οι φίλαθλοι του Άρη και (είναι γεγονός πως) άρχισαν να έχουν και πάλι ένα χαμόγελο στα χείλη, χρειάστηκε να παίξει ο Άρης πιο ομαδικά, να εμπλακούν περισσότεροι παίκτες στο παιχνίδι και στην άμυνα και (κυρίως) στην επίθεση.

Με τον Κολοσσό σκόραραν και οι 12 παίκτες και κανείς δεν είχε περισσότερα από οχτώ σουτ. Με τους Σανς σκόραραν οι 9 από τους 11 που χρησιμοποιήθηκαν και με εξαίρεση τον Σίμτσακ, όλοι είχαν τουλάχιστον τρεις προσπάθειες. Χθες σκόραραν οι 11 από τους 12 και μόνο ένας δεν έκανε σουτ.

Σκοράρει +80 πόντους με 44,7% στο τρίποντο

Αν συνυπολογίσει κανείς πως ο Άρης έχει σε αυτά τα τρία παιχνίδια σκοράρει πάνω από 80 πόντους με 44,7% από το τρίποντο (30/67), έχοντας συνολικά 44 ασίστ (14,6) όταν μέχρι τώρα ήταν ομάδα που δεν είχε την πάσα και παράλληλα έχει κρατήσει τους αντιπάλους του στους 62 πόντους ανά παιχνίδι, μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο.

Σαφώς και ο Άρης παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο σε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, αλλά δεν είναι πολύ πίσω οι μέρες που απέναντι ακόμα και σε χειρότερες ομάδες, είτε δυσκολευόταν να κερδίσει, είτε έχανε τους αγώνες του.

To Top