ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Και ο Τσαϊρέλης “βγήκε” μπροστά μετά την απώλεια του Μπάκνερ

Δίχως αμφιβολία τα φώτα στις τρεις τελευταίες νίκες του Άρη έχουν πέσει στον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, αλλά συνεισφορά πολύ σημαντική έχει και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, πάντοτε σε σύγκριση με την πρότερη παρουσία του φέτος.

Ο τραυματισμός του Έρικ Μπάκνερ που τον έθεσε νοκ άουτ για ένα τρίμηνο, αλλά και του Βασίλη Σίμτσακ, που έπαιξε μεσοβδόμαδα εννιά λεπτά και χθες κάτι λιγότερο από πέντε, εδώσαν στον Τσαϊρέλη περισσότερο χρόνο στο παρκέ, όπως συνέβη και με τον Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς.

Αμφότεροι βγήκαν μπροστά. Ο Σέρβος φαίνεται περισσότερο κυρίως της εκτελεστικής δεινότητάς του, ο Τσαϊρέλης υπερδιπλασίασε τα νούμερά του (έχει 5,2π. στην Ελλάδα και 3,6π. στην Ευρώπη) και προσφέρει λύσεις και αμυντικά, παίζοντας κατά βάση στην θέση του σέντερ.

Είναι προφανές ότι εκεί νιώθει καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ξεκινώντας τις ενέργειές του κοντά στο καλάθι, αυτό άλλωστε έκανε πάντα, ωστόσο σε αυτά τα τρία παιχνίδια τα οποία ο Άρης κέρδισε εύκολα, ο Τσαϊρέλης έχει και… 100% από τα 6,75μ. με 2/2 προσπάθειες!

Συνολικά, στην διάρκεια του μικρού σερί που τρέχει ο Άρης (Κολοσσός, Έλιος Σανς, Κύμη) ο Έλληνας φόργουορντ – σέντερ έχει 10 πόντους (6/8β., 9/18δπ., 2/2τρ.) και 4,6 ριμπάουντ μέσο όρο, με 11,3 βαθμούς αξιολόγησης ανά παιχνίδια, παίζοντας 27 λεπτά!

Ευχής έργο είναι να συνεχιστεί και η δική του θετική παρουσία και στα επόμενα παιχνίδια, τα πιο δύσκολα που έρχονται, κυρίως μέσα στο 2017.

To Top