Η «Κύρου… κατάβαση» και τα «φιλικά» παιχνίδια σε άλλες γειτονιές

Πριν τρεις μέρες το ίδιο σκηνικό. Αποβολή, φωνές για τη διαιτησία, απώλεια βαθμών. Τότε μιλήσαμε για «σημαδεμένη τράπουλα». Τρεις μέρες μετά, στο ίδιο έργο θεατές… Νέα αποβολή, φωνές, απώλεια δυο ακόμη βαθμών και η ψαλίδα από την έξοδο στην Ευρώπη μεγαλώνει, βλέποντας την πλάτη ομάδων που μετατρέπονται σε ένα βράδυ σε… Μπαρτσελόνες των Δυτικών συνοικιών.

Ο Άρης έμεινε πολύ πίσω στη βαθμολογία. Πληρώνει τα δικά του εγκληματικά λάθη. Τις αλλαγές προπονητών, την έλλειψη ηρεμίας στα αποδυτήρια εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Δεν μπορεί να κρυφθεί κανείς.

Αιμορραγεί, όμως και από τη διαιτησία. Επτά αποβολές, κανένα πέναλτι υπέρ, ανάποδα σφυρίγματα συνεχώς… Την ίδια ώρα, σε άλλες… «γειτονιές» είτε γίνονται… φιλικά παιχνίδια, είτε και σφυρίζονται πέναλτι διά ασήμαντον αφορμή, για δήθεν ανατροπές ή «χέρι» με τα… μάτια.
 
Ο Άρης πρέπει να βρει τον δρόμο του. Η διοίκηση έχει μεγάλες ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβει. Τώρα, χθες…  

Όμως η κιτρινόμαυρη εσωστρέφεια και η λογική του ότι «για οτιδήποτε συμβαίνει στην ομάδα φταίει μόνο αυτή, η ανίκανη διοίκησή της, οι κακοί προπονητές, οι ‘λίγοι’ παίκτες», δεν επιτρέπει να δουν όλοι ότι ο Άρης είναι στο στόχαστρο. Συνεχίζει την… Κύρου κατάβαση!

Την ώρα που… παραδίπλα, το «σπρώξιμο» πάει σύννεφο και οι σφυρίχτρες «κελαηδάνε». Εκεί προφανώς είναι όλα αγγελικά πλασμένα.

To Top