Η Κ-20 έδειξε το δρόμο!

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα Κ-20 του Άρη, που κέρδισε την ΑΕΚ στο Καπανδρίτι με 2-3 (27′, 59′ Τσίτας – 33′ Κανούλας, 49′ Νταμαρλής, 85′ Πολιανίδης) για την 8η αγωνιστική, δείχνοντας το δρόμο στην ανδρική ομάδα, δύο ημέρες πριν από το αντίστοιχο ντέρμπι του ΟΑΚΑ!

Στο συνθετικό χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Καπανδριτίου, η ομάδα του Νίκου Πασσιαλή πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα υποδομής Κ-20, έπειτα από μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές μονομαχίες και κυρίως τον δυνατό αέρα, ο οποίος δυσκόλεψε τις προσπάθειες και των δύο τερματοφυλάκων.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, ο Άρης ήταν καλύτερος και στα δύο ημίχρονο, απέναντι σε μια αντίπαλο από την οποία απειλούσε μόνο ο Τσίτας. Παρότι μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν κάποια σημάδια κόπωσης στα μισά της επανάληψης, βρήκαν τις δυνάμεις ώστε να φτάσουν τελικά στην επικράτηση…

Η «Ένωση» δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 6′ με σουτ του Τσίτα που μπλόκαρε ο Καράδαης, ενώ ο Άρης φάνηκε απειλητικός στο 18′, όταν ο Ρένια τροφοδότησε τον Αγγελούδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε με δυσκολία ο Μυλωνόπουλος.

Παρότι μάλιστα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 27′ με σουτ του Τσίτα, οι «κίτρινοι» απάντησαν χωρίς χρονοτριβή, στο 33′, με κεφαλιά του Κανούλα, που έφτασε τα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Περισσότερες συγκινήσεις επιφύλασσε η επανάληψη, που ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Νίκου Πασσιαλή. Στο 49′, ο Καραγιάννης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κανούλας πήρε την κεφαλιά και τελικά ο Νταμαρλής έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το 1-2. Λίγο αργότερα (54′) ο Κανούλας είχε την ευκαιρία να σκοράρει ξανά αλλά σούταρε άουτ, για να έρθει στο 59′ η ισοφάριση σε 2-2 με σουτ του Τσίτα, έπειτα από σύγχυση μπροστά στην εστία του Καράδαη και με τη βοήθεια του αέρα.

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι έδειξαν να παίρνουν για λίγο τα ηνία και στο 71′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 3-2, αφού το σουτ του Γροντή πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Καράδαης βρισκόταν εκτός θέσης.

Στο τέλος, όμως, ο Άρης ανταμείφθηκε για την συνολική ανωτερότητά του και διαμόρφωσε το 2-3 με ωραίο πλασέ του Πολιανίδη στο 85′, φτάνοντας σε μια νίκη που έχει βαθμολογική αλλά και ψυχολογική αξία, αφού ακολουθούν άλλα δύο ντέρμπι, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Μυλωνόπουλος, Τσουκαλάς, Ερέκι, Ναυπλιώτης, Βλάχος, Φούντας, Κισσάς (61′ Τσεβάς), Αρέστης (87′ Μανωλάς), Τσίτας, Γροντής (61′ Παπαδημητρίου), Παλιαρούτσας.
Άρης: Καράδαης, Πολιανίδης, Μπαγκής, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Κουρέλας (86′ Αντωνιάδης), Ρένια (46′ Γιαννίτσης), Γιώρης, Κανούλας, Αγγελούδης, Καραγιάννης (70′ Σουνάς).

To Top