«Η Λέσχη δεν αποτρέπει τους επενδυτές»

Ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη Γιάννης Γρανούζης παραχώρησε συνέντευξη και στο «Αθλητικό Metropolis» προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις και τα στίγμα των εξελίξεων… Οι απαντήσεις του κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μιλώντας αρχικά για το αίτημα που κατέθεσε τη Δευτέρα η ΠΑΕ Άρης για την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης, ανέφερε: «Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση για να αναλυθεί σε πρώτη φάση το αίτημα που μας κατατέθηκε. Είναι ένα αίτημα το οποίο θεωρούμε εύλογο, μιας και από την πλευρά μας ήμασταν ενημερωμένοι για κάτι που πιθανότατα βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά προφανώς πλέον τα πράγματα είναι σοβαρά.

Η άποψη η δική μας είναι πως είναι σαφέστατα προτιμότερο να υπάρχει διαφάνεια και όλες οι αποφάσεις να παίρνονται πάντα μέσω της Λέσχης. Θεωρείται σαφώς καλύτερο να δοθεί μια μικρή παράταση στην έκτακτη γενική συνέλευση, ούτως ώστε να υπάρξει μια άποψη στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη από την ΠΑΕ και να μας διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει».

Σχετικά με το πλαίσιο συνεργασίας υπογράμμισε: «Πραγματικά αν ήταν ξεκάθαρο από πλευράς της ΠΑΕ, θα το αναφέραμε κι εμείς στον κόσμο. Δεν είναι όμως ακόμη ξεκαθαρισμένο το επίπεδο συνεργασίας του φερόμενου χορηγού ή επενδυτή με την ΠΑΕ Άρης, προκειμένου εμείς να μεταφέρουμε την πρόταση στα μέλη μας».

Για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η Λέσχη επεσήμανε: «Με τον τρόπο που είναι διατυπωμένο το έβδομο θέμα συζήτησης στην πρόσκληση της Λέσχης για έκτακτη γενική συνέλευση, μπορεί να καταλάβει κανείς τι πρεσβεύουμε. Οφείλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος για το τι και πως θα συμβεί, γιατί στο παρελθόν στον Άρη έχουμε ζήσει στο πετσί μας περιπτώσεις «επενδυτών» και δεν θέλουμε με τίποτα να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο. Επομένως θα ζητήσουμε όσο δυνατόν μεγαλύτερες εγγυήσεις, όσο δυνατόν περισσότερη διαφάνεια σε αυτά που πρόκειται να συμβούν και τότε θα ξεκαθαριστεί πως θα εμπλακούν όλοι στην υπόθεση. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνέλευση και θα παρουσιαστεί η προοπτική της πρότασης, ο τρόπος εμπλοκής της ΠΑΕ Άρης και των μετόχων της, κατόπιν να οριστούν οι προδιαγραφές για το πώς θα εμπλακούν οι υποψήφιοι μέτοχοι-χορηγοί. Αν δεν δίναμε τη συγκεκριμένη παράταση, σε ένα μήνα θα έπρεπε να κάνουμε τρεις διαφορετικές έκτακτες συνελεύσεις, επειδή όμως ξέρουμε τα χιλιάδες προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο, προτιμήσαμε να πραγματοποιηθεί απευθείας μια Γ.Σ. και να μας παρουσιάσουν εκεί οι άνθρωποι της ΠΑΕ την πρόταση τους, ούτως ώστε στην επόμενη να υπάρξει απόφαση.

Για τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει συναφθεί, τόνισε: «Η ρήτρα είναι ένας από τους λόγους που θεωρούμε ότι η πρόταση είναι κάτι το σοβαρό. Κάποιοι άνθρωποι σίγουρα γνωρίζουν το όνομα της εταιρείας, όμως υπάρχει πρόθεση να τηρηθούν οι κανόνες εχεμύθειας. Κάποιος που θέλει να εμπλακεί και δεν θέλει απλά να διαφημιστεί, δείχνει ξεκάθαρα σοβαρότητα. Οφείλουμε να τονίσουμε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ανοικτά και τα τρία ενδεχόμενα, αλλά πολύ σύντομα θα έχουμε νέα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα παρακαλούσα τα μέλη μας να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή και το δεδομένο είναι πως μόνο αν υπάρχει κάτι σοβαρό, θα φτάσει σε αυτούς. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι οι επενδυτές γνωρίζουν καλά το μετοχικό καθεστώς της ΠΑΕ  Άρης και το μοντέλο διοίκησης μέσω συμμετοχικής διαδικασίας και θα προετοιμαστούν για να απευθυνθούν μετά τη διοίκηση και στον κόσμο, προκειμένου να πείσουν για τις προθέσεις τους, παρουσιάζοντας εγγυήσεις, καθώς τα μέλη της Λέσχης είναι εκείνα που θα αποφασίσουν».

Για στάση που ενδεχομένως θα κρατήσει το σώμα της Λέσχης, ανέφερε: «Πιστεύω πως κάθε πάθημα γίνεται μάθημα, γιατί αυτό που συνέβη στο παρελθόν δεν θέλουμε να ξανασυμβεί. Όσο πιο τεκμηριωμένη και πιο δεμένη παρουσιαστεί κάποια πρόταση, τότε είναι πασιφανές ότι θα υπάρχουν και καλύτερα αποτελέσματα. Δικό μας μέλημα είναι να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας και των μετόχων μας, αλλά νομίζω πως έχουμε ένα πολύ καλά οργανωμένο νομικό τμήμα και είναι αυτονόητο πως θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση από όλα τα έμπειρα μέλη μας».

Για τους επενδυτές και την ύπαρξη της Λέσχης, επεσήμανε: «Καταρχάς θεωρώ κουταμάρα από τον οποιονδήποτε υποψήφιο επενδυτή, να προσπαθήσει να αποτρέψει ένα σώμα 9.500 μελών να εμπλακεί στο μέτρο του δυνατού στη διοίκηση. Από την πρώτη, καταστατική διακήρυξη της Λέσχης, δεν απορρίφθηκε ποτέ το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η δημιουργία της Λέσχης δεν αποτρέπει την είσοδο επενδυτών ή χορηγών στον Άρη. Υπάρχουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων όπου δεν απορρίπτεται η ενίσχυση της ρευστότητας και των επενδύσεων της ομάδας. Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας, τόνισε: «Μια γενική συνέλευση 4.000-5.000 ανθρώπων αποκτά άλλο κύρος κι άλλη βαρύτητα, σε σχέση με κάποια στην οποία θα συμμετάσχουν χίλια μέλη. Στον Άρη νομίζω είναι σαφές πως όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα, ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από την ομάδα και τη Λέσχη. Σαν Φορέας στηριζόμαστε στις αρχές της Δημοκρατίας, επομένως σαφέστατα και θα θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων των μελών, όπως θα θέλαμε από αυτούς να ακούσουν και τις δικές μας. Θα περιμένουμε πρώτα να επιστρέψουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ, που θα έχουν συζητήσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να μας ανακοινώσουν το αποτέλεσμα των επαφών τους. Η γενική συνέλευση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να συσπειρωθούν όλοι στην προσπάθεια που γίνεται στον Άρη».

Ο Γιάννης Γρανούζης κλήθηκε να σχολιάσει και τις τελευταίες ανακοινώσεις που εξέδωσε η Λέσχη για τη διαιτησία στα παιχνίδια του Άρη: «Αλήθεια δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι κάτι το οργανωμένο, αλλά επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Δεν μπορεί να είμαστε παραπονούμενοι σε κάθε παιχνίδι και μάλιστα δικαίως, δεν μπορεί να είμαστε τρελοί όλοι όσοι βλέπουμε τις συμπεριφορές των διαιτητών σε βάρος της ομάδας μας. Ας σεβαστούν όλοι τον κόπο του κόσμου και τα χρήματα του κι ας καταλάβουν ότι πρωταγωνιστές στο γήπεδο είναι οι προπονητές και οι παίκτες. Οι διαιτητές οφείλουν να επιτελούν απλώς το δικό τους έργο.».

To Top