Η Λέσχη παρέδωσε έκθεση για τα “στημένα”

Η απάτη, τα στημένα και οι διακρίσεις στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα απασχόλησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Λέσχη Φίλων Άρη ήταν παρούσα και παρέδωσε συνοπτική έκθεση των όσων – τραγελαφικών – συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ημερίδα με θέμα “Καταπολέμηση της απάτης και των διακρίσεων στον αθλητισμό” οργάνωσε η FARE (Football Against Racism in Europe) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το παρόν έδωσαν η διευθύντρια ευρωπαϊκής ανάπτυξης του Supporters Direct, Αντονία Χάγκεμαν, το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, Αριστοτέλης Μπουράτσης, καθώς και οι εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών, Μιχάλη Τρεμόπουλου και Νίκου Χούντη.

Η Λέσχη Φίλων Άρη ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα και παρέδωσε συνοπτική έκθεση (με όλο το απαραίτητο υλικό) αναφορικά με τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τους στημένους αγώνες και την αντιμετώπιση που έχει το όλο ζήτημα από τους αρμόδιους φορείς και αρχές.

Στην Ημερίδα συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα της Ελλάδας, οι τρόποι με τους οποίους στήνονται οι αγώνες καθώς επίσης και πως το μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης δρα προληπτικά στον “καρκίνο του ποδοσφαίρου”, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

To Top