«Μίλησε» η εμπειρία (photostory)

Τη νίκη με 4-0 πανηγύρισε στη σημερινή φιλική αναμέτρηση που έδωσε στη Σουρωτή, η ομάδα της Κ-20 εναντίον εκείνης της Κ-17, σε ένα παιχνίδι που διακρίθηκε από έντονο δυναμισμό, πολλές μονομαχίες και σωρεία ευκαιριών. Η εμπειρία ήταν σαφώς αυτή που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς τόσο οι παίκτες του Νίκου Πασσιαλή, όσο και οι νεαρότεροι του Τάσου Θέου, αγωνίστηκαν εξίσου καλά.

Ο αγώνας αυτός έδωσε τη δυνατότητα στους δύο τεχνικούς να εξάγουν σημαντικά συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από καιρό στην επίσημη αγωνιστική δράση. Το προσεχές Σάββατο η Κ-20 αντιμετωπίζει στην έδρα της την Ξάνθη για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος των ομάδων Κ-17.

Η ομάδα της Κ-17 φάνηκε να μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι απειλώντας μάλιστα σε δύο περιπτώσεις την εστία του Παπαδόπουλου, στο 4′ και στο 5′ με σουτ των Βαλαή και Κιβρακίδη, ωστόσο και οι δύο προσπάθειες εξουδετερώθηκαν από τον πορτιέρο της Κ20. Επτά λεπτά αργότερα, ο Πολιανίδης σούταρε από πλάγια θέση, ο Μαντής απέκρουσε αρχικά, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Κουρέλλας με κοντινό σουτ κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 1-0.

Στο 16′ σουτ του Βαρότση πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 25′ ο Ιγνατίδης έπειτα από λάθος του Νταμαρλή, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Στο 29′ η Κ20 απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της αρχικά με πλασέ του Κουρέλλα που πέρασε παράλληλα από την εστία του Μαντή, και στην συνέχεια της φάσης με τον Ψυχογιό, ο οποίος δεν κατόρθωσε να τη βρει για να τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα. Στο 31′ πάλι ο Κουρέλλας έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Μαντής απομάκρυνε σε κόρνερ.

‘Ο,τι δεν κατόρθωσαν οι παίκτες του Νίκου Πασσιαλή στις δύο προηγούμενες φάσεις, το πέτυχε στο 38’ ο Σουνάς με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γιώρη (2-0). Μόλις ένα λεπτό αργότερα οι παίκτες της Κ-17 απείλησαν εκ νέου την εστία του Παπαδόπουλου με σουτ του Ζήση, αλλά ο 17χρονος πορτιέρο πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του ημιχρόνου ο Καραγιάννης, έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια σημείωσε με πλασέ το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κ-20 συνέχισε να διατηρεί την υπεροχή της και στο 49′ απείλησε εκ νέου με σουτ του Λένου, το οποίο ωστόσο εξουδετερώθηκε από τον Μαντή. Στο 64′ ο Τουλκερίδης έπιασε το σουτ, όμως ο Μαντής έδιωξε σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερο δυνατό σουτ του Μαρμαρά μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ. Στο 67΄ ο Ρένια επιχείρησε το σουτ με την μπάλα ωστόσο να περνάει μόλις άουτ, ενώ στο 81′ ο Μαρμαράς, με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Μάλιστα, η Κ-20 πέρα των τεσσάρων τερμάτων και της πληθώρας χαμένων ευκαιριών είχε και δύο δοκάρια, το ένα στο 42′ σε σουτ του Σουνά και το δεύτερο σε σουτ του Λένου στο 80′.

Οι αρχικές 11άδες των ομάδων:
Κ-20: Παπαδόπουλος, Πολιανίδης, Μπαγκής, Νταμαρλής, Περήφανος, Σουνάς, Ψυχογιός, Γιώρης, Παλιάτσος, Κουρέλλας, Καραγιάννης
Κ-17: Μαντής, Ανδρεάδης, Μπιμπισίδης, Γραμπής, Κυβρακίδης, ΦούσκαςΛεμονής, Ζήσης, Ιγνατίδης, Βαρότσης, Βαλαής.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι:
Κ-20: Καράδαης, Τσιλιόπουλος, Τουλκερίδης, Μούτσα, Αντωνιάδης, Γιαννακιτσίδης, Παναγάκης, Ρένια, Λένος, Μαρμαράς.
Κ-17: Μάντζιαρης, Τσιπούρας, Μαρινόπουλος, Μήτρου, Χατζηνικολάου, Χολογγούνης, Βασιλούδης, Αλταλίκης, Τόπτσης, Χατζηβλασίου, Μπέκας.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι προπονητές των δύο ομάδων προέβησαν σε δηλώσεις στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη:

Νίκος Πασσιαλής: «Όσες προπονήσεις, όσα φιλικά κι αν κάνεις, οι επίσημες υποχρεώσεις είναι άλλη ιστορία. Υπάρχει άλλη διάθεση, άλλα τρεξίματα. Το σημερινό φιλικό ήταν ένα καλό τεστ για την ομάδα και είχαν την ευκαιρία να παίξουν κι άλλα παιδιά, που δεν έχουν παίξει σε κάποιο παιχνίδι πρωταθλήματος. Είμαστε σε καλό δρόμο, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και περιμένουμε τώρα την Ξάνθη εντός έδρας, σε αυτές τις εγκαταστάσεις.
Η διακοπή του πρωταθλήματος δε μας βοηθά και δεν είναι κάτι εύκολο. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε. Εύχομαι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, να βρούμε το ρυθμό μας, να συνεχίσουμε τις νίκες και βέβαια να περάσουμε παιδιά στην πρώτη ομάδα. Ακόμη όσον αφορά την Κ-17 αυτή είναι μία ομάδα που έχει ταλέντο. Τα παιδιά τα ήξερα. Ο Τάσος Θέος κάνει καλή δουλειά και πιστεύω ότι αυτή ομάδα θα πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα».

Τάσος Θέος: «Αυτό σήμερα ήταν το τελευταίο μας τεστ, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Ήταν ένα καλό φιλικό, είδαμε τις δυνατότητές μας και κρατάμε τα θετικά συμπεράσματα που βγάλαμε. Τώρα, πλέον, ετοιμαζόμαστε για την πρεμιέρα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Τα παιδιά που είναι στην ομάδα μας είναι γεννημένα το ’95-’96, επομένως, σήμερα ήταν δυνατό το τεστ μας απέναντι σε έμπειρους παίκτες. Είμαστε, όμως, ικανοποιημένοι και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι την άλλη βδομάδα».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του PRESSARIS από την αναμέτρηση:

{gallery}karaoglanidis/filikok20k17{/gallery}

To Top