Η Λίβερπουλ είχε σχεδιάσει το γκολ της πρόκρισης!

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε λόγο για ενστικτώδη κίνηση όμως η “Independent” αποκάλυψε ότι το τέταρτο γκολ της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα είχε μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια!

H μεγαλειώδης πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League εις βάρος της Μπαρτσελόνα αποτελεί Νο 1 θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική κοινή γνώμη, ωστόσο η φάση που τράβηξε πάνω της τα περισσότερα βλέμματα ήταν εκείνη του 79ο λεπτού.

Όχι απλά επειδή ο Ντιβόκ Οριγκί έγραψε το τελικό 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα αλλά και επειδή το γκολ αυτό ήρθε ουσιαστικά να αναδείξει την σπάνια ποδοσφαιρική αντίληψη του Αλεξάντερ-Άρνολντ και να εκθέσει την έλλειψη πνευματικής συγκέντρωσης των παικτών του Βαλβέρδε.

Και αυτό γιατί με το σκορ στο 3-0, ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Λίβερπουλ και εκτέλεσε το κόρνερ χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς, με τον Οριγκί να είναι ο πρώτος που κατάβαλε την κίνησή του και να νικάει τον Τερ Στέγκεν την ώρα που η άμυνα των “μπλαουγκράνα” ήταν σε αποσύνθεση!

“Ήταν ενστικτώδης κίνηση, μία από τις στιγμές που βλέπεις μπροστά σου μία ευκαιρία”, δήλωσε o Αλεξάντερ-Άρνολντ λίγη ώρα μετά το θριαμβευτικό φινάλε που είχε ο δεύτερος ημιτελικός του Champions League για την ομάδα, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, πίσω από την κίνηση του “Mr assist” για την Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, υπήρχε έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις.

“Οι αναλυτές της Λίβερπουλ είχαν προσέξει την περασμένη εβδομάδα στο Καμπ Νόου πώς οι παίκτες της Μπαρτσελόνα μουρμούριζαν και δεν ήταν συγκεντρωμένοι κάθε φορά που δινόταν εναντίον τους κάποιο σφύριγμα κοντά στην περιοχή του Τερ Στέγκεν. Ακόμα και αν η απόφαση ήταν σωστή υπήρχε γκρίνια. Αυτό έκανε τον Γιούργκεν Κλοπ να αναγνωρίσει τις πιθανότητες και έτσι έστειλε μήνυμα σε όλο το σύλλογο. Η πίστη του για πρόκριση δεν ήταν τυφλή αλλά είχε να κάνει πλάνα και συστήματα”, αναφέρει σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα, δίνοντας στη δημοσιότητα και λεπτομέρειες για τις οδηγίες που είχαν πάρει στο ματς τα ball-boys.

“O Καρλ Λάνκαστερ είναι ο προπονητικός μέντορας στην ακαδημία του συλλόγου στο Κίρκμπι και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι ο συγχρονισμός των ball boys. Τους είχε δώσει σαφείς οδηγίες να εξυπηρετούν όσο γίνεται γρηγορότερα τους παίκτες της Λίβερπουλ.

Ο Όκλεϊ Κανονιέρ δεν το ξέχασε και με έντεκα λεπτά να απομένουν, τάισε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ την ώρα που οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν ανοίξει συζήτηση μέσα στην περιοχή μεταξύ τους.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για το “τρικ” των “κόκκινων” όπου χρειάστηκε και η χείρα βοηθείας του πιτσιρικά που εκτελούσε χρέη ball boy.

Όσον αφορά στον αφανή ήρωα μίας εκ των μεγαλύτερων βραδιών στην ιστορία του “Άνφιλντ”, ο Κανονιέρ είναι ένας 14χρονος από το Λιντς που μερικές φορές προπονείται με γκρουπ μεγαλύτερων παιδιών.

Το σίγουρο είναι πως ό,τι και αν κάνει από εδώ και πέρα στην καριέρα του, η βραδιά αυτή που έζησε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου έκανε την ασίστ πριν την… ασίστ στον Οριγκί για το 4-0, θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό και στην καρδιά του.

To Top