Η Λίγκα «ακυρώνει» την ΕΕΑ, βαθαίνει το ρήγμα με την Πολιτεία

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Σούπερ Λίγκας με την Πολιτεία, έπειτα από την σημερινή απόφαση της Λίγκας να τροποποιήσει το άρθρο 5 του καταστατικού της, που προέβλεπε την αδειοδότηση των ομάδων από την ΕΕΑ για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πήρε την σχετική απόφαση μετά από «εντολή» της ΕΠΟ, βαθαίνοντας το ρήγμα με την Πολιτεία, αφού στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο ενισχύθηκε ο ρόλο της ΕΕΑ, που θα συνεχίσει να δίνει τις άδειες συμμετοχής.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί επιπλέον πρόβλημα στην οριστικοποίηση της χορηγικής συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, η προσφορά του οποίου είχε κριθεί ήδη μικρή από τις ΠΑΕ (7 εκατ. ευρώ το χρόνο, έναντι 18 εκατ. που ήταν πέρσι).

Οι επαφές που θα υπάρξουν προσεχώς, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, θα κρίνουν πολλά για την εξέλιξη των πραγμάτων, ακόμα όμως και για την ομαλή ροή του πρωταθλήματος, αφού η αναστολή καλά κρατεί…

Η σχετική ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας, με την οποία «ακυρώνεται» ο ρόλος της ΕΕΑ:

«Σε συμμόρφωση με την από 21/2/2012 έγγραφη εντολή της ΕΠΟ, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όπως τροποποιήσει το άρθρο 5 παράγραφος 5 του καταστατικού ως εξής:

‘Οι προϋποθέσεις κτήσης και διατήρησης της ιδιότητας μέλους του συνεταιρισμού είναι αυτές που καθορίζονται στο παρόν καταστατικό καθώς και στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ’.

Ο συνεταιρισμός ευελπιστεί όπως η Πολιτεία, η FIFA, η ΕΠΟ και οι λοιποί αρμόδιοι φορείς καταλήξουν σε κοινά αποδεκτή λύση, αναφορικά με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της ΕΕΑ».

To Top