ΑΠΟΨΕΙΣ

Η λογική και ο εγωισμός επέστρεψαν στον Άρη! Τώρα απλά πρέπει να “τελειώσει τη δουλειά” με την ΑΕΚ στο… σπίτι του!

Το απόλυτο κοντράστ. Ο Άρης πόσες φορές φέτος δεν το έχει βιώσει, μαζί με τον κόσμο του; Από τα βράχια, την κακή εμφάνιση και τον απόλυτο προβληματισμό της περασμένης Κυριακής, με την χρυσή ευκαιρία πεταγμένη στα… σκουπίδια απέναντι στον Ολυμπιακό, μέχρι την σπουδαία εικόνα και το “τρίποντο” που… τούμπαρε προβλήματα, πίεση, άγχος και φυσικά τον αντίπαλο ΠΑΟΚ, η διαδρομή γνώριμη όσο ποτέ…

Πώς τα έφερε μοίρα; Η προηγούμενη φετινή νίκη του Άρη μέσα στην Τούμπα, ήταν μετά το Βατερλό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το -μέχρι και σήμερα- αχώνευτο 0-5. Τότε ένας Άρης με τεράστια πίεση, απέδρασε με νίκη χάρη στο γκολ του Μαντσίνι. Τώρα με ακόμη μεγαλύτερη πίεση, τα κατάφερε και πάλι!

Στην Τούμπα επέστρεψαν χθες δυο σημαντικά στοιχεία για τον Άρη, πέρα από τις εξίσου σημαντικές όπως αποδείχθηκε, επιστροφές των Καμαρά και Μπερτόγλιο στην ενδεκάδα: η λογική και το πάθος-ποδοσφαιρικός εγωισμός, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα, έναν ιδανικό συνδυασμό που έφερε την μεγάλη νίκη.

Λογική: Ο Χερμάν Μπούργος  αυτή τη φορά συνέθεσε ένα αγωνιστικό σχέδιο χωρίς πειράματα, ούτε… αλχημείες, αλλά φόρεσε στην ομάδα το αγωνιστικό “κοστούμι” που έμαθε καλά τα τελευταία δυο χρόνια, μια και δημιουργήθηκε για να παίζει το 4-2-3-1, έχοντας τα κατάλληλα υλικά στην μεσοεπιθετική γραμμή. Η επιστροφή λοιπόν, στο ορθολογικό κομμάτι τακτικής, αλλά και διαχείρισης του αγώνα, έφερε ηρεμία, σιγουριά, αποτελεσματικότητα.

Επιστροφή Καμαρά-Μπερτόγλιο: Η παρουσία του Καμαρά στην ενδεκάδα, παρά την… λαχτάρα στη φάση του πρώτου ημιχρόνου, με το μνημειώδες άτσαλο κοντρόλ στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη (και τι δεν άκουσε ο Μαυριτανός), συνολικά αποδείχθηκε καταλυτική για τους κιτρινόμαυρους. Ο “εκτελεστής” του αγώνα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ όλου του φετινού πρωταθλήματος. Σημαντική και η επιστροφή του Μπερτόγλιο, ο οποίος… ξέχασε πότε αγωνίστηκε για τελευταία φορά ως βασικός, είχε όρεξε και βοήθησε τα μέγιστα.

Ποδοσφαιρικός εγωισμός: Ο Άρης σε σχέση με τις δυο ήττες στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό, είχε πάθος και πίστη στον αγωνιστικό χώρο. Προφανώς λειτούργησε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός στην κατάλληλη στιγμή. Ο προβληματισμός και η απογοήτευση ήταν δεδομένα στοιχεία πριν από τη σέντρα. Μετά την παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη για δυο μέρες στο Νέο Ρύσιο και τις συζητήσεις του με τον Χερμάν Μπούργος και τους παίκτες, αλλά και τι περιρρέουσα ατμόσφαιρα, περιμέναμε να φανεί κατά πόσο θα παίξει “μπάλα” ο ποδοσφαιρικός εγωισμός όλων μέσα στην ομάδα. Από το τεχνικό τιμ μέχρι τους ποδοσφαιριστές. Κάτι που φάνηκε ότι λειτούργησε τελικά στην πράξη.

Μ΄αυτά και μ’ αυτά, ο Άρης πέρασε από την Τούμπα (όπως χαριτολογώντας χαρακτηρίστηκε ως… ξοχικό), έχτισε ένα σπουδαίο ρεκόρ (αήττητος φέτος, με τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μηδέν παθητικό) κόντρα στον ΠΑΟΚ, μάζεψε αρκετό από το… χυμένο γάλα που σκόρπισε ο ίδιος και απομένει πλέι να γεμίσει την Ευρωπαϊκή καρδάρα το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ “τελειώνοντας τη δουλειά” στο… σπίτι, μαζί με τον κόσμο του (όπως επίσης εύστοχα σχολίασε ο Θωμάς Ναζλίδης).

Με νίκη θέτει νοκ άουτ την αθηναϊκή ομάδα και βγάζει τα διαβατήρια του για την Ευρώπη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό!

 

To Top