ΑΠΟΨΕΙΣ

Η λογική της απόφασης Άρη και Φετφατζίδη να πορευτούν μαζί μέχρι το τέλος της σεζόν…

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε χθες την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Φετφατζίδη για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Προκαλεί ενδεχομένως εντύπωση το γεγονός πως η συνεργασία των δύο πλευρών θα κρατήσει -σε πρώτη φάση- για λίγους μόλις μήνες και δεν θα είναι μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια. Υπήρχαν εξ΄αρχής όμως κάποια εμπόδια και κάποιες δεύτερες σκέψεις. Και εξηγούμαι…

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: 

– Από πλευράς Άρη

α) Οι “κιτρινόμαυροι” έψαχναν έναν ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει στις πτέρυγες αλλά και πίσω από τον επιθετικό, από τη μέρα που τραυματίστηκε ο Μπρούνο Γκάμα, με γνώμονα πάντα ότι ο Πορτογάλος επιστρέφει το καλοκαίρι, έχοντας συμβόλαιο με τον Άρη για μία ακόμα σεζόν. Απέκτησαν τον Ντάνιελ Λάρσον, όμως ήθελαν έναν ακόμα ποδοσφαιριστή όπως αποδείχθηκε με διαφορετικά στοιχεία από τον Σουηδό και τέτοιος είναι ο Έλληνας εξτρέμ.

β) Δεν είναι ακόμα σε θέση για να καλύψουν οικονομικά τις απαιτήσεις του Γιάννη Φετφατζίδη για ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο, ανάλογο με αυτό που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό (περίπου 500.000 ετησίως). Συν τις άλλοις, δεν θα το ήθελαν από τόσο νωρίς. Κακά τα ψέματα δεν είχε και ένα τόσο καλό πρώτο εξάμηνο φέτος ο Γιάννης Φετφατζίδης, επομένως πάντα υπάρχει ένα ρίσκο, ειδικά από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έλειπε από την Ευρώπη. Εφόσον επιτευχθεί η έξοδος στην Ευρώπη και η παρουσία του 28χρονου κριθεί πετυχημένη, τότε θα μπορέσουν να συζητήσουν ξανά από διαφορετική βάση και να καταθέσει ο Άρης μία πρόταση εντελώς διαφορετική και πιο δελεαστική για ένα νέο συμβόλαιο.

γ) Πρόκειται για έναν διεθνή ποδοσφαιριστή, στα 28 του χρόνια και οπωσδήποτε -όσοι κι αν διαφωνούν- πρόκειται για μία μεταγραφική κίνηση που δείχνει πως η ομάδα επιδιώκει και βρίσκει τον τρόπο να πετυχαίνει υψηλούς στόχους.

– Από πλευράς Γιάννη Φετφατζίδη

α) Ενώ είχε συγκεκριμένη πρόταση του Άρη στα χέρια του, περίμενε μία πρόταση από το εξωτερικό που ήταν και η μεγάλη του επιθυμία, όμως καμία δεν αποδείχθηκε συμφέρουσα για τον ίδιο, και από πλευράς οικονομικών δεδομένων, αλλά και κινήτρου.

β) Γνωρίζει πολύ καλά πως στον Άρη θα του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει πως έχει ακόμα πολλά και καλά ποδοσφαιρικά χρόνια. Το ότι δεν μπόρεσε να ταιριάξει φέτος στον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει πως “ξόφλησε” ποδοσφαιρικά και αυτός είναι ο μεγάλος του στόχος.

γ) Επιθυμία του ίδιου ήταν η συνεργασία για ένα εξάμηνο. Στο τέλος της σεζόν θα κληθεί να αποφασίσει, ανάλογα και με την πρόταση του Άρη, όποια κι αν είναι αυτή, αν θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη ή όχι. Βασικό ζητούμενο, είναι να καταφέρει μέσω του Αρη να βρει τον καλό του εαυτό, ειδάλλως δεν υπάρχει περίπτωση οι “κιτρινόμαυροι” να ρισκάρουν ξανά.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία συνεργασία που είτε θα έχει μεγάλα οφέλη και για τους δύο είτε θα λήξει τόσο σύντομα που η “ζημία” ενδεχομένως να είναι και η μικρότερη δυνατή. Το σίγουρο είναι πως και οι δύο θέλουν να βγουν κερδισμένοι από αυτή…

To Top