Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει μήνυση στο Football Manager

Μήνυση κατά των δημιουργών του Football Manager θα κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς χωρίς την άδεια της ομάδας, χρησιμοποιείται το όνομα και το σήμα του συλλόγου. 

Οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταθέσουν μήνυση καθώς το όνομα του συλλόγου χρησιμοποιείται “υπερβολικά” στο παιχνίδι ενώ δεν χρησιμοποιείται το επίσημο σήμα της ομάδας αλλά κάτι πολύ πιο απλό, δημιουργία των ανθρώπων που ασχολούνται με το παιχνίδι, πιο κόκκινο και με μια άσπρη λωρίδα.
Οι δικηγόροι της Γιουνάιτεντ ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιώντας αυτό το σήμα οι δημιουργοί του παιχνιδιού, Sega Publishing και Sports Interactive δεν είναι απαραίτητο να ζητήσουν την άδεια του συλλόγου κάτι όμως που δεν ισχύει για το όνομα του συλλόγου.

Το συγκεκριμένο σήμα που αναφέρονται οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα από τα 14 που έχει δημιουργήσει η εταιρεία και επιλέγεται τυχαία ένα κάθε φορά που αρχίζει ένα παιχνίδι.

Η ομάδα πάντως αποδέχεται ότι από το 1992 που οι άνθρωποι ξοδεύουν αρκετές ώρες παίζοντας Championship Manager ή Football Manager έχει αρκετά οφέλη ενώ και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι κάθε χρόνο δίνει αμέτρητα αντίτυπα στον σύλλογο για χρήση ενώ επιτρέπει και την χρήση της βάσης δεδομένων για λόγους σκάουτινγκ.

Η υπόθεση άνοιξε την Παρασκευή.

To Top