Πληθαίνουν οι αντιδράσεις των ΕΠΣ για το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» της ΓΓΑ

Από την Τρίτη 19/05 βρίσκεται σε λειτουργία η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων» στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η προεγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στην πλατφόρμα συνδέεται με τα σχεδιαζόμενα μέτρα στήριξής τους στην επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού μετά το lockdown, λόγω της πανδημία του κορωνοϊού.

Η απόφαση αυτή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προκάλεσε την αντίδραση πολλών Ενώσεων οι οποίες εκφράζουν τις ενστάσεις τους και ζητούν από την Πολιτεία να δοθεί η επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία και να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την συμπλήρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή των σωματείων στην πλατφόρμα.

To SoccerPlus συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις αντιδράσεις:

-Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, απέστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».

Ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει πως τα ερασιτεχνικά σωματεία υποβάλλονται σε πολύπλοκες απαιτήσεις που τελικά θα εκδιώξουν όσους παράγοντες ασχολούνται ακόμη με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και καλεί τον υφυπουργού Αθλητισμού να δώσει άμεσες λύσεις ουσίας για την οικονομική βοήθεια των αθλητικών σωματείων.

-Σοβαρές ενστάσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου για το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»

Ο κ. Τζώρτζογλου με διαδικτυακό του μήνυμα ζήτησε από την Κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότηση και έμπρακτη στήριξη στα σωματεία πρόσθέτοντας: “Τις παρούσες δύσκολες εποχές, που ο ερασιτέχνης παράγοντας δεν ξέρει τι του ξημερώνει, δεν είναι σωστό να τον βάζουμε να περάσει «Συμπληγάδες»”.

-Η ΕΠΣ Καρδίτσας με ανακοίνωσή της σχολίασε το ”μητρώο αθλητικών σωματείων” λέγοντας πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά οι προϋποθέσεις που θέτει οδηγούν τους παράγοντες στην εγκατάλειψη και ζήτησε από την πολιτεία την άμεση οικονομική ενίσχυση των σωματείων και η εγγραφή με τις προϋποθέσεις του μητρώου, να γίνουν σε βάθος χρόνου.

– Η ΕΠΣ Κοζάνης με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ζήτησε να εκταμιευτεί η επιχορήγηση στα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία και παράλληλα να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στα σωματεία προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ενταχθούν στο “Μητρώο Αθλητικών Φορέων”.

-Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ Δημοσθένης Κουπτσίδης σε δήλωσή του εξέφρασε τις ενστάσεις τους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τα ερασιτεχνικά σωματεία προκειμένου να λάβουν την αναγνώριση τους από τη ΓΓΑ.

Ο κ. Κουπτσίδης στην δήλωσή του τόνισε πως σε αυτή τη συγκυρία και περίοδο τέτοια ζητήματα όσον αφορά την ”αναγνώριση” οδηγούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στη συρρίκνωση και πρότεινε να επιχορηγηθούν όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία και μετά να μπούν όροι και τις προϋποθέσεις για τα μητρώα και προτείνοντας η πολιτεία να χρηματοδοτήσει άμεσα τα σωματεία ή/και να αναλάβει το κόστος των διαιτησιών, πρόταση που έχει κάνει και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Γ. Μαυρωτάς.

-ΕΠΣ Σάμου: ”Αντί να απλοποιούμε καταστάσεις , τις κάνουμε όλο καi πιο δύσκολες”

Στην ενημέρωση των σωματείων σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων η ΕΠΣ Σάμου σχολίασε την διαδικασία λέγοντας πως ”Αντί να απλοποιούνται οι καταστάσεις , γίνονται όλο και πιο δύσκολες” προτρέποντας τα σωματεία να πραγματοποιήσουν την έγγραφή στην πλατφόρμα γιατί ”ίσως κάποια στιγμή φανεί χρήσιμο”.

To Top