Η Μάντσεστερ Σίτι μελετά την επέκταση του «Έτιχαντ»

Υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη μηνιαία διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων, προκειμένου να επιταχύνουν σχέδια που βρίσκονταν στα σκαριά. Για παράδειγμα, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις προχωρούν έργα εκσυγχρονισμού: Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Λονδίνο και τώρα στο Μάντσεστερ, στην έδρα της Σίτι.

Με μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, η πρωταθλήτρια Αγγλίας επισημοποίησε την έναρξη των μελετών σκοπιμότητας για να επεκτείνει τη χωρητικότητα του «Έτιχαντ» και να αυξήσει τις θέσεις, από 53.400 που είναι σήμερα, σε πάνω από 60.000.

Οι τελευταίες προτάσεις που εξετάζονται σημαίνουν την επέκταση της βόρειας κερκίδας σε ένα πλαίσιο που θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου καταστήματος και μουσείο του συλλόγου, καθώς κι ενός ξενοδοχείου. Η ζώνη οπαδών της City Square θα επεκταθεί και θα γεμίσει με νέα καταστήματα τροφίμων.

Η διαδικασία αξιολόγησης και συζήτησης θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου έτους. Ο αγγλικός σύλλογος είπε ότι «ξεκινά μελέτη σκοπιμότητας για να αναπτύξει μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία οπαδών κι έναν προορισμό ψυχαγωγίας κι αναψυχής όλο το χρόνο στο “Έτιχαντ”».

«Οι οπαδοί και η κοινότητα είναι ευπρόσδεκτοι να μοιραστούν οποιεσδήποτε απόψεις, συμπεριλαμβανομένου του τι θα ήθελαν να δουν στο στάδιο “Έτιχαντ” στο μέλλον, ή τυχόν ζητημάτων που θα ήθελαν να αντιμετωπίσει ο σύλλογος, πριν από τις επίσημες διαβουλεύσεις στις αρχές του 2023», καταλήγει η ανακοίνωση.

To Top