Η μάχη της τετράδας: Ο Άρης ελέγχει πλέον τη μοίρα του, αλλά με το πιο δύσκολο πρόγραμμα!

Ο Άρης από χθες το απόγευμα βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενος τη δική του νίκη επί του Κόροιβου και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ. Πλέον, είναι στα δικά του χέρια η θέση που θα πάρει, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν ότι έχει ίσως το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που διεκδικούν θέση στην πρώτη τετράδα.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα που θα αναλυθεί παρακάτω. Μια άλλη πραγματικότητα είναι πως ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που παρουσιάζει την μεγαλύτερη σταθερότητα σε απόδοση και αποτελέσματα και δικαίως έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την 3η θέση και να εξαρτάται πλέον κυρίως από τα δικά του αποτελέσματα, άρα ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του.

Πολύ ορθώς είπε ο Δημήτρης Πρίφτης ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας ο Άρης θα παίξει με τις τρεις πιο ακριβές και “γεμάτες” ομάδες του πρωταθλήματος, όμως έχει και μια απόσταση ασφαλείας. Το αν είναι επαρκής ή όχι αυτή η απόσταση θα φανεί στην πορεία…

Η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής με δύο εκκρεμότητες, μία για την τύχη του ματς Κολοσσός – Απόλλων Πατρών και μία για το σημερινό παιχνίδι στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού και Ρεθύμνου:

bath_a1_19i_2014-15

Απομένουν άλλοι επτά αγώνες για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια, οπότε είναι μια καλή στιγμή για να αναλυθεί το πρόγραμμα του Άρη και των αντιπάλων του για την τετράδα. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Άρης, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν τις θέσεις αυτές. Το πρόγραμμά τους:

ΑΡΗΣ (13-6)

Κολοσσός (20η, εκτός), Πανιώνιος (21η, εντός), ΑΕΚ (22η, εκτός), Παναθηναϊκός (23η, εντός), Τρίκαλα (24η, εκτός), Ολυμπιακός (25η), Ρέθυμνο (26η).

ΠΑΟΚ (13-6)

Ολυμπιακός (20η εντός), Πανελευσινιακός (21η, εκτός), Απόλλων Πατρών (22η, εντός), Κηφισιά (23η, εκτός), Κολοσσός (24η, εντός), ΑΕΚ (25η, εκτός), Τρίκαλα (26η, εντός).

ΑΕΚ (10-9)

Κηφισιά (20η, εντός), Κολοσσός (21η, εκτός), Άρης (22η, εντός), Τρίκαλα (23η, εντός), Ρέθυμνο (24η, εκτός), ΠΑΟΚ (25η, εντός), ΚΑΟΔ (26η, εντός).

Με λιγότερες πιθανότητες θα αγωνιστούν οι Απόλλων Πατρών (9-10), Κολοσσός (9-10) και Ρέθυμνο (9-9, παίζει σήμερα με Ολυμπιακό).

Οι κίτρινοι έχουν 2-0 νίκες τον ΠΑΟΚ και έχουν κερδίσει με 11 πόντους διαφορά την ΑΕΚ. Με τέσσερις νίκες εξασφαλίζουν θέση στην πρώτη τετράδα. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουν την 3η θέση, εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ βγάλει “διπλό” στο ΟΑΚΑ και ο Άρης ηττηθεί από την “Ενωση”, οπότε εκεί θα μετρήσει η διαφορά πόντων.

 

 

To Top