Η μέρα που… έσπασαν τα δοκάρια

Ο αγώνας του Άρη με τον ΟΦΗ, σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια, δεν έμεινε στην ιστορία για τα τέσσερα γκολ που πέτυχαν οι «κίτρινοι», αλλά για εκείνα που… έχασαν: Η μεγάλη νίκη τους με 4-0, στις 2 Νοεμβρίου 1980, συνοδεύτηκε από έξι οριζόντια δοκάρια, δημιουργώντας ένα περίεργο ρεκόρ που παραμένει ακατάρριπτο μέχρι σήμερα.

Εκείνη η σπουδαία ομάδα του Άρη, που διεκδικούσε τον τίτλο με αξιώσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον ΟΦΗ, θριαμβεύοντας με 4-0 (14′, 47′ πέν. Κούης, 21′, 85′ Δράμπης) σ’ ένα παιχνίδι που είχε διεξαχθεί υπό συνεχή βροχόπτωση.

«Βροχή», όμως, έπεφταν και τα δοκάρια για τους γηπεδούχους, τα οποία ήταν έξι στον αριθμό (επτά, σύμφωνα με κάποιες εφημερίδες της εποχής) και ήταν όλα οριζόντια: Την αρχή έκανε ο Ζήνδρος με σουτ στο 3′, που… ξεπέρασε τον εαυτό του στο 25′, όταν είχε διπλό δοκάρι, αρχικά με κεφαλιά και κατόπιν με κοντινό σουτ στην επαναφορά! Την σκυτάλη πήρε ο Δράμπης, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Βούκμαν στο 28′ και μάλιστα δύο διαδοχικές φορές, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η σέντρα – σουτ του Τσιριμώκου στο 61′.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ, είχε… μόνο ένα κάθετο δοκάρι, σε πλασέ του Όρε στο 51′. Μετά τον αγώνα, οι παίκτες των «κίτρινων» έλεγαν ότι «κυριολεκτικά, έπρεπε να βάλουμε δέκα γκολ», χωρίς να υπερβάλλουν…

To Top