Η Μαρία Δεληγιάννη ανέλαβε τις γυναίκες

Η Μαρία Δεληγιάννη θα είναι η νέα προπονήτρια της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, αποτελώντας τη διάδοχο του Πασχάλη Φούσκα, ο οποίος είχε παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα. Η πρώην παίκτρια του Άρη (1977-1988 και 1991-1995) επιστρέφει στον σύλλογο, στον οποίο είχε επίσης διατελέσει βοηθός προπονητή την σεζόν 2002-03.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η νέα τεχνικός του Άρη τόνισε: «Είμαι χαρούμενη, που επιστρέφω στον Άρη, ένα χώρο που νιώθω σαν σπίτι μου, αφού εδώ μεγάλωσα αθλητικά και αγωνίστηκα για πολλά χρόνια. Έχω όρεξη και διάθεση για δουλειά, στόχος μου είναι να πάμε τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Άρη εκεί που της αξίζει. Ελπίζω να έχω αρμονική συνεργασία με τις αθλήτριες και τη διοίκηση, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Για την υπόθεση της ανόδου στην Α1, είπε: «Σίγουρα η υπόθεση άνοδος δεν είναι κάτι το εύκολο μετά και τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε όσες ελπίδες έχουμε μαθηματικά, επιτυγχάνοντας όσο πιο πολλές νίκες μπορούμε».

Βιογραφικό της νέας προπονήτριας

Η Μαρία Δεληγιάννη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του ΑΠΘ με ειδικότητα στην Πετοσφαίριση.

Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ (πασαδόρος) στον Άρη το 1977. Αγωνίστηκε στην ομάδα μας ως το 1988. Επαγγελματικές υποχρεώσεις την ανάγκασαν να μείνει στην Αθήνα για τρία χρόνια, όπου αγωνίστηκε με την ομάδα του Ιωνικού, με τον οποίο πήρε το πρωτάθλημα το 1989.

Από το 1991 ως και το 1995 αγωνίστηκε και πάλι με τα χρώματα του Άρη. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Καβάλα και Πειραματικό, όπου το 2002 σταμάτησε την καριέρα της ως παίκτρια.

Έχει διατελέσει διεθνής και ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας από το 1980-1986, συμμετέχοντας σε Βαλκανιάδες, Μεσογειακούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Όσον αφορά την προπονητική της καριέρα, ξεκίνησε από το Πειραματικό το 2001, εν συνέχεια τη σεζόν 2002-03 ήταν στον Άρη (βοηθός προπονητή) και ακολούθησαν ο Φιλαθλητικός και πάλι το Πειραματικό (2005-11).

To Top