Η μασκότ για το Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας

Ενα αρμαντίλο, με τα χρώματα της βραζιλιάνικης σημαίας, θα είναι η μασκότ του Μουντιάλ του 2014.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ρονάλντο και απομένει απλά «βαπτιστεί» και να πάρει τ’ όνομα του, κάτι που θα γίνει μέσω ψηφοφορίας των φιλάθλων μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Τα αρμαντίλο, που είναι σύμβολο για την πανίδα της Βραζιλίας, είναι μικρά θηλαστικά, τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω της αλόγιστης καταστροφής των δασών.

Είναι γνωστά επειδή το σώμα τους καλύπτεται από οστεώδες κέλυφος, και η ονομασία τους σημαίνει στα ισπανικά «μικρό θωρακισμένο» (little armored one). Υπάρχουν πολλά είδη αρμαντίλο, και κάποια από αυτά διακρίνονται από τον αριθμό των ζωνών στην «πανοπλία» τους. Όλα τα είδη αρμαντίλο είναι ιθαγενή στην Αμερική, όπου κατοικούν σε διάφορα είδη περιβάλλοντος και ειδικά στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας.

Η επιλογή του αρμαντίλο ως μασκότ προφανώς έχει οικολογικό και περιβαλλοντικό μήνυμα, κάτι που επισήμανε και ο Ρονάλντο, ο οποίος βέβαια (λόγων των παραπανίσιων κιλών) σε τίποτα δεν θυμίζει τον ταλαντούχο φορ, που σκορπούσε τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες την προηγούμενη δεκαετία: «Μια από τις βασικές στοχεύσεις του Μουντιάλ θα είναι τα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων σε οικολογικά θέματα», τόνισε σχετικά ο… ευτραφής παλαίμαχος σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η μασκότ έχει τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας, δηλαδή κίτρινο σώμα με πράσινο σορτσάκι και πράσινα μάτια, μπλε κέλυφος στο κεφάλι, ενώ φορά μία άσπρη μπλούζα στην οποία αναγράφεται «Βραζιλία 2014». Τα τρία υποψήφια ονόματα για τη μασκότ είναι «Αμιζούμπι», «Φουλέκο» και «Ζουζέκο». «Η μασκότ αυτή θα έχει σημαντικό ρόλο πρεσβευτή της διοργάνωσης τα προσεχή δύο χρόνια και είμαι σίγουρος πως θα εμπνεύσει αρκετούς νεαρούς φιλάθλους στη Βραζιλία και όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Ρονάλντο.

Πηγή: novasports

To Top