Η 11άδα των “κομμένων” του Μουντιάλ

Τον μεγαλύτερο θόρυβο έκανε το “κόψιμο” του Σαμίρ Νασρί από την αποστολή της Γαλλίας για το Μουντιάλ 2014. Τέβες, Κακά και Οσβάλντο ακολουθούν. Δείτε την 11άδα αυτών που απουσιάζουν λόγω επιλογής.

Παίκτες όπως Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Γκάρεθ Μπέιλ δεν θα παίξουν στο Μουντιάλ 2014 επειδή η χώρα τους δεν προκρίθηκε, ενώ παίκτες όπως οι Κέβιν Στρόουτμαν και Κριστιάν Μπεντέκ θα ήταν σίγουρα βασικοί σε Ολλανδία και Βέλγιο, αντίστοιχα, αλλά τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η τρίτη λίστα των απουσιών είναι πλέον αυτοί οι έμειναν εκτός αποστολής καθαρά λόγω επιλογής των ομοσπονδιακών προπονητών.

Το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό του Σαμίρ Νασρί, ο οποίος είχε κακές σχέσεις με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, ενώ και ο Κάρλος Τέβες δεν ήταν εδώ και πολύ καιρό στις επιλογές του Σαμπέγια, πολύ απλά επειδή είναι πολύ καλός για να μένει στον πάγκο.

Ας δούμε εν συντομία την κορυφαία 11άδα των “κομμένων”:

Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ολλανδία)

Κάποτε ήταν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, με αυτόν η Ολλανδία έπαιξε στον τελικό του Μουντιάλ 2010, αλλά η μετά την μεταγραφή στην Ρόμα άρχισε η κατηφόρα και φέτος δεν ήταν βασικός στην Φούλαμ.

Άλβαρο Αρμπελόα (Ισπανία)

Παράλογο δεν είναι που δεν βρίσκεται στην αποστολή, καθώς βασικό δεξί μπακ πλέον στην Ρεάλ είναι ο Καρβαχάλ. Βέβαια ο Αρμπελόα ήταν τραυματίας και έχασε την θέση του, αλλά ίσως να την έχανε ακόμη και αν δεν ήταν τραυματίας.

Ντομένικο Κρίσιτο (Ιταλία)

Ο Κρίσιτο “πληρώνει” το γεγονός πως παίζει στην Ρωσία, καθώς ελάχιστοι ανεβάζουν τις μετοχές του στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα (όταν προέρχονται από κάποιο από τα κορυφαία). Ήταν καλός φέτος στην Ζενίτ, αλλά δεν ήταν ούτε στην προεπιλογή του Πραντέλι.

Τζόλεον Λέσκοτ (Αγγλία)

Καμία έκπληξη. Έχασε την θέση βασικού στην Μάντσεστερ Σίτι, είναι πλέον 31 και η απόδοσή του όσο περνάει ο καιρός είναι και χειρότερη. Κάποτε βέβαια ήταν βασικός στην Εθνική Αγγλίας.

Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι)

Ουσιαστικά πλήρωσε την εμφάνιση του Λουκ Σο, ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον πλανήτη, τον οποίο προτίμησε ο Χόντσον για αναπληρωματικό του Λάιτον Μπέινς.

Λούκας Λέιβα (Βραζιλία)

Πριν τον σοβαρό του τραυματισμό πριν δύο χρόνια ήταν το βασικό αμυντικό χαφ της Βραζιλίας, αν δεν είχε τραυματιστεί και πάλι φέτος ίσως να ήταν στο Μουντιάλ και μάλιστα βασικός. Τώρα είναι απλά στην λίστα των 7 αναπληρωματικών.

Σαμίρ Νασρί (Γαλλία)

Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός πριν το Μουντιάλ 2014. Αγωνιστικά θα ήταν βασικός, αλλά ο χαρακτήρας του δημιουργεί προβλήματα στον Ντιντιέ Ντεσάμπ και έτσι έμεινε εκτός πλάνων. Οι κοπέλα του ποδοσφαιριστή έβρισε Ντεσάμπ και Γαλλία και “έφαγε” μηνύσεις.

Ροναλντίνιο (Βραζιλία)

Οι αμέτρητοι φαν του ανά τον πλανήτη περίμεναν το… θαύμα, όμως ο Σκολάρι δεν τους έκανε το χατήρι, καθώς η απόδοση του Ροναλντίνιο δεν βελτιώθηκε το τελευταίο διάστημα, ούτε η ζυγαριά κατέβηκε.

Κακά (Βραζιλία)

Ο Οσκάρ είναι το βασικό δεκάρι και ο Σκολάρι αυτό δύσκολα θα το αλλάξει. Η μεταγραφή του Κακά στην Μίλαν του έκανε καλό, θύμισε τον παλιό του εαυτό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Κάρλος Τέβες (Αργεντινή)

Τερμάτισε στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερς στο πρωτάθλημα Ιταλίας με 20 γκολ και πρώτος να ήταν με 40 όμως ίσως να μην πήγαινε Μουντιάλ. Εδώ και καιρό δεν είναι στα πλάνα του Σαμπέγια, πιθανότατα επειδή δεν θέλει την γκρίνια του, αφού δεν χωράει στην 11άδα.

Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο (Ιταλία)

Όταν στην αποστολή δεν είναι οι Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (15 γκολ), Αντόνιο Ντι Νατάλε (17 γκολ), Ντομένικο Μπεράρντι (16 γκολ) και Λούκα Τόνι (20), τότε δύσκολα θα ήταν ο Οσβάλντο που στην Γιουβέντους είναι αλλαγή και γενικότερα η καριέρα του δεν είναι αυτή που περίμεναν όλοι πριν από 2-3 χρόνια.

πηγή: sport24.gr

To Top