ΜΠΑΣΚΕΤ

Η μεγάλη ευκαιρία για την αρχή του τέλους! Αρπάξτε την!

Όλα όσα συμβαίνουν στο θέμα του ορισμού ενός γηπέδου για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου αποδεικνύουν πόσο εγκλωβισμένο είναι το ελληνικό μπάσκετ στο παρελθόν. Ό,τι έγινε χθες με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο πρέπει να αποτελέσει την ευκαιρία για να δοθεί τέλος σε αυτόν τον εγκλωβισμό.

Μακάρι το χθεσινό παραλήρημα – ολίσθημα του προέδρου της ΕΟΚ να αποτελέσει το πρώτο βήμα για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης. Μακάρι να γίνει το χθεσινό περιστατικό η αιτία για να αναρωτηθούν όλοι, είτε είναι με τον Βασιλακόπουλο, είτε είναι απέναντί του, που πάει το ελληνικό μπάσκετ.

Μακάρι να βρεθούν υγιείς δυνάμεις που κυκλοφορούν διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και να συσπειρωθούν για να αλλάξει αυτό το καθεστώς.

Είναι τώρα η ευκαιρία.

Όλοι έχουν καταλάβει με τον πιο θλιβερό τρόπο ότι αυτή η ομοσπονδία δεν ταιριάζει πλέον στο ελληνικό μπάσκετ, δεν ταιριάζει…

Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι είναι καιρός να μπουν καινούρια μυαλά, όπως εύστοχα παρατήρησε ο Βασίλης Τοροσίδης στο δικό του καυστικό σχόλιο για τις φαιδρότητες Βασιλακόπουλου.

Το θέμα είναι το πώς; Όχι ακόμα.

Το βασικό θέμα είναι να ξυπνήσουν όλοι και να δουν κατάματα ότι αυτό το πράγμα δεν προχωράει. Στην θέση του Άρη θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Και στην θέση του Παναθηναϊκού επίσης.

Τα όσα συμβαίνουν για τον τελικό του κυπέλλου είναι το δέντρο που έχει σαπίσει και αφήνει να φαίνεται από πίσω το χάος που επικρατεί στο δάσος.

Γκαρμπαχόσα στην Ισπανία, Κιριλένκο στην Ρωσία, Μποντίρογκα, Τάρλατς και πολλοί άλλοι στην Σερβία, Ερντενάι και Τούρκογλου στην Τουρκία, Βράνκοβιτς, Ράτζα και Κούκοτς στην Κροατία, ο Χάνο Μότολα στη Φινλανδία!

Προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θρύλοι των γηπέδων, βγήκαν μπροστά. Τους άφησαν.

Υπάρχουν και στα μέρη μας τέτοιοι. Αφήστε τους να βγουν μπροστά. Δεν πρόκειται να το κάνουν με εκλογές όπως αυτές που κάνει η ΕΟΚ, που ουδείς γνωρίζει πότε γίνονται και ουδείς θέτει υποψηφιότητα, γιατί ξέρει εξαρχής τι θα συμβεί.

Φτάνει.

Αντιληφθείτε όλοι όσοι τώρα έχετε τις τύχες ότι για όλα υπάρχει ένα τέλος. Είναι πολύ χειρότερο να το αντιληφθούν οι άλλοι για σας…

To Top