ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των ετών στο τζούντο του Άρη!

Η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των ετών σημειώθηκε από το τζούντο του Άρη!

Διαβάστε τη σχετική αναφορά στο επίσημο σάιτ του ΑΣ Άρης:

Η αποστολή στην Αθήνα ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά όχι απλά με μεγάλη επιτυχία αλλά με τη μεγαλύτερη επιτυχία όλων των ετών από την ύπαρξη του τμήματος τζούντο στον Α.Σ. ΑΡΗΣ το 2001. Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ βαθμολογήθηκε 2ος Σύλλογος στην Ελλάδα στους άνδρες την Κυριακή 20 Νοεμβρίου όσον αφορά το ομαδικό και 3ος Σύλλογος στην κατάταξη του ατομικού το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 47 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

 

Τη πρώτη μέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος ο απολογισμός της ομάδας στους άνδρες ήταν 3 μετάλλια και μία 7η θέση στην κατάταξη.

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών ανδρών στο ατομικό κατέκτησε ο Τσοκούρης Δαυίδ κερδίζοντας στον τελικό τον αντίπαλό του και κορυφαίο αθλητή, Γκαρακλοβ, ρίχοντας τον Wazari στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, την ώρα που η αγωνία και η ένταση ανάμεσα στους συναθλητές του είχε κορυφωθεί. Στους προηγούμενους αγώνες του ο κορυφαίος αθλητής μας υπήρξε σταθερός ρίχνοντας με διαφορά όλους τους αντιπάλους του και κυριολεκτικά αποδεικνύοντας την πλήρη ανωτερότητά του στην κατηγορία.

Το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των -66 κιλών ανδρών στο ατομικό κατέκτησε ο Παναγιώτου Ελευθέριος, ο οποίος παρόλο που είναι ακόμη 18 χρονών βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς του πρωταθλήματος στους άνδρες. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Λευτέρης μας είχε κάνει όλους περήφανους με την παρουσία του και πέρσι όπου ενώ ήταν και πάλι ο μικρότερος στην κατηγορία είχε κερδίσει την 3η θέση. Φέτος όμως, ο Λευτέρης ήταν απλά «το κάτι άλλο» και ξεπέρασε τον εαυτό του από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, καθώς έχασε το χρυσό μόνο με ένα Yuko διότι πριν από αυτό υπήρχε ισοβαθμία στην οποία και οι δύο αθλητές είχαν ρίξει ο ένας τον άλλον με Wazari. Παράλληλα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Λευτέρης ήταν αυτός ο οποίος έπαιξε πιο πολύ από όλους με την αγωνία των θεατών και κυρίως με τους συναθλητές του διότι ενώ επανειλημμένα δύο φορές έχανε στους βαθμούς κατάφερνε πάντα μέχρι το τέλος του χρόνου να γυρίσει το παιχνίδι και να σκοράρει κερδίζοντας οριστικά τους αγώνες του δείχνοντας τι σημαίνει «να το λέει η ψυχή σου»!

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -100 κιλών κατέκτησε ο Καρακλίδης Δαυίδ καθώς ηττήθηκε μονάχα από τον αθλητή Μασμανίδη λίγο πριν τον τελικό. Σε όλους τους αγώνες του ο Δαυίδ, όχι απλά είχε σταθερή πορεία αλλά έδειξε και την απόλυτη τεχνική μαεστρία καταφέρνοντας να σκοράρει Uchimata Ippon στον πρώτο αγώνα και να συνεχίσει ακλόνητος μέχρι τον ημι-τελικό! Από τον αγώνα του με τον Μασμανίδη, ο αθλητής μας αποκόμισε σημαντική αγωνιστική εμπειρία η οποία θα του είναι χρήσιμη στους επόμενους αγώνες στους οποίους θα προετοιμαστεί πλέον για το χρυσό και πιστεύουμε όλοι μας ότι η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει να έρθει!

Επίσης πρέπει να πούμε ότι στα -73 κιλά ανδρών στο ατομικό ο Τσιμπικάκης Οδυσσέας κατέκτησε την 7η θέση, καθώς αφού κέρδισε τους δύο πρώτους αγώνες και έχασε τον τρίτο, τραυματίστηκε ελαφρώς στον τέταρτο και δεν κατάφερε να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις χάνοντας εν τέλει τον αγώνα. Σίγουρα όμως αποκόμισε και εκείνος σημαντική αγωνιστική εμπειρία η οποία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τα τουρνουά που θα ακολουθήσουν και για το άμεσο μέλλον.

Συνεχίζοντας όσον αφορά το ομαδικό πρωτάθλημα της Κυριακής, το οποίο έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Α.Σ. ΑΡΗΣ όχι απλά διακρίθηκε, αλλά έχασε μόνο για μία νίκη τη πρώτη θέση στην Ελλάδα χάνοντας 3-2 στον τελευταίο αγώνα της διοργάνωσης.

Σίγουρα στο ομαδικό διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι μεταλλιούχοι της προηγούμενης ημέρας αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν! Ήταν μία εμπειρία για την ομάδα η οποία θα μείνει αξέχαστη σε όλους και με την οποία όλοι είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι!

Τα μετάλλια και τα αποτελέσματα του συλλόγου δείχνουν και αποδεικνύουν την χρόνια συλλογική προσπάθεια του συλλόγου μας, την παιδεία και την παραδειγματική αγάπη των παιδιών μας για το τζούντο που πλέον έχει διαμορφώσει τον τρόπο ζωής τους και έχει διαπλάσει τον χαρακτήρα τους κάνοντας τους μαχητές όχι μόνο στο στρώμα αλλά και έξω από αυτό!

 

Την ομάδα που έγραψε ιστορία το Σαββατοκύριακο αποτελούσαν συνολικά οι:

1.Παναγιώτου Ελευθέριος στα -66 κιλά
2.Παντελίδης Αλέξανδρος στα -66 κιλά
3.Τσιμπικάκης Οδυσσέας στα -73 κιλά
4.Σημαδόπουλος Γεώργιος στα -73 κιλά
5.Μουλάτζε Νίκος στα -81 κιλά
6.Μαμιάν Γεώργιος στα -81 κιλά
7.Τσοκούρης Δαβίδ στα -90 κιλά
8.Τσόχας Σωτήρης στα -90 κιλά
9.Καρακλίδης Δαυίδ στα -100 κιλά
10.Ζιακούλης Ιωάννης στα -100 κιλά

To Top