ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To μπαλάκι στη Σούπερ λίγκα για τα… χρέη της Φούτμπολ λιγκ

Η Σούπερ Λίγκα είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για όσα χρέη δημιουργήθηκαν από την ενιαία ΕΠΑΕ, σύμφωνα με τον Αντώνη Βουγίδη.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Metrosport», τη Δευτέρα (21/11), ο νομικός σύμβουλος της Β’ Εθνικής αναφέρθηκε στο ζήτημα, τη γενική κατάσταση της κατηγορίας και τα σενάρια επιστροφής του Στέλιου Σφακιανάκη.

Αρχικά, ο κ. Βουγίδης είπε: «Έχουμε κάνει ήδη ένσταση στην Εφορία και επίκειται νέο ραντεβού την Τρίτη (22/11). Είναι πάγια τακτική της Εφορίας να προτείνει προκαταβολή 20% του ποσού (σ.σ. περίπου 150.000 ευρώ) και 60 δόσεις για να γίνει ρύθμιση.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν έσοδα αυτή τη στιγμή. Συν τοις άλλοις, το θέμα μας είναι αλλού, όπως ενημερώσαμε ήδη τον έφορο».

Αναφορικά με τον διακανονισμό, σημείωσε: «Το χρέος βαραίνει τη Σούπερ Λίγκα. Οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο πηγαίνουν στη Σούπερ Λίγκα. Ενημερώσαμε τον έφορο. Περιμένουμε απάντηση στη νέα συνάντηση της Τρίτης.

Είναι ευθεία η διάταξη, πάντως, το λέει ξεκάθαρα ο νόμος. Ό,τι δημιουργήθηκε από την ενιαία ΕΠΑΕ, οφείλεται στη Σούπερ Λίγκα, χωρίς άλλη διατύπωση».

Όσον αφορά στα σενάρια επιστροφής του Στέλιου Σφακιανάκη στην προεδρία της Β’ Εθνικής, επεσήμανε «Τον ενημέρωσα για την κατάσταση του χρέους που έχει δημιουργηθεί στο ΙΚΑ επί θητείας του και ότι θα πρέπει να το τακτοποιήσει. Δεν του ζήτησα ποτέ να αναλάβει ξανά την προεδρία. Εντελώς το αντίθετο συνέβη.

Πώς είναι δυνατόν να λέγονται και να γράφονται αυτά; Του είπα πώς έχουν δημιουργηθεί οφειλές από τον ίδιο και ότι θα πρέπει να φροντίσει να τακτοποιηθούν. ‘Θα έχεις προσωπική ευθύνη’, του μετέφερα. Δεν έχουμε ροή ως Λίγκα, δεν έχουμε έσοδα. Επομένως, η Εφορία θα τα ζητήσει από τον ίδιο. Θα πάνε προσωπικά. Σε τρεις μήνες θητείας του, έχει προκύψει χρέος 60.000 ευρώ στο ΙΚΑ».

Τέλος, για την κατάσταση στην κατηγορία, τόνισε: «Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχουν λειτουργικά έσοδα. Το ποιος είναι πρόεδρος, τι να το κάνεις; Δεν πιστεύω ότι είναι το μείζον πρόβλημα. Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούν άμεσες λύσεις στην Ένωση για τα οικονομικά θέματα. Δημιουργήθηκε τεράστιο χάσμα μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και της Β’ Εθνικής.

Ούτε τηλεοπτική στέγη, ούτε χορηγίες, ούτε ΟΠΑΠ, ούτε συνδρομή από τη Σούπερ Λίγκα, για τι επαγγελματικό Πρωτάθλημα μιλάμε; Δεν έδωσαν δραχμή από την ΟΥΕΦΑ για τις ομάδες των νέων, αφού τα πήρε όλα η Σούπερ Λίγκα. Σταματήστε το, αν είναι… Δεν είναι επαγγελματικό αυτό το ποδόσφαιρο».

To Top