Η… μπίλια στο κιτρινόμαυρο!

Άρης και Βέροια διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τους κιτρινόμαυρους να χτίζουν στα μεταξύ τους εντός έδρας παιχνίδια θαυμάσια παράδοση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης στην Θεσσαλονίκη μετράει 10 νίκες σε συνολικά 12 αναμετρήσεις, ενώ έχει καταγράψει και μια ισοπαλία με μια ήττα. Η ιστορία των μεταξύ τους αγώνων ξεκινάει στις 26 Μαρτίου του 1967, όπου οι κίτρινοι επικράτησαν με 2-0, σκορ που έμελλε να αποδειχτεί αγαπημένο για τα αυτα τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα  το αποτέλεσμα αυτό, ήρθε ακόμη 3 φορές, το 1987, το 1997 και το 1999.

Μεγαλύτερη νίκη για τους κίτρινους στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, στις 23/01/1973, όταν επιβλήθηκαν με 3-0. Η “Βασίλισσα του Βορρά” την μοναδική φορά που διέφυγε με το τρίποντο ήταν τον Δεκέμβριο του 1986, ενώ 8 χρόνια νωρίτερα πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο Χαριλάου, καθώς οι ομάδες έμειναν στο 1-1.

Οι κιτρινόμαυροι έχουν πετύχει συνολικά 21 γκολ, ενώ δέχτηκαν στα 47 χρόνια που αντιμετωπίζουν την ομάδα της Ημαθίας μόνο 5 τέρματα.

Παναγιώτης Κυμπριχτσής

 

Την περσινή σεζόν, στις 5/11/12 συγκεκριμένα, ο Άρης πέτυχε παλικαρίσια νίκη, καθώς ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, και με σκόρερς τον Νταβίντ Αγκάνθο και τον Γιάννη Γκέσιο πανηγύρισε μπροστά στο κοινό του την δεύτερη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα με 2-1. Για το αν η ιστορία επαναληφθεί και φέτος… χρειάζεται μερικές ώρες υπομονή ώστε να το μάθουμε!

To Top