ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βεζένκοφ στο PRESSARIS: “Κάτι χρωστάμε στον Πανιώνιο, αλλά τώρα βλέπουμε μόνο τον Απόλλωνα”

Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε καθοριστική παρουσία στη νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου, κυρίως με το τρίποντο που έδωσε στον Άρη διαφορά έξι πόντων (57-63), κάτι λιγότερο από δύο λεπτά πριν το τέλος. Μιλώντας στο PRESSARIS εξηγεί την σημασία αυτής της νίκης για την συνέχεια της πορείας του Άρη και το τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ίδιου και των συμπαικτών του.

Σάσα είναι μια νίκη που τονώνει και την αυτοπεποίθησή σας μετά τα όσα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου;

Είχαμε αφήσει πίσω μας τον τελικό και την κακή εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και όλα τα παιδιά συγκεντρωθήκαμε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Τηρήσαμε για μεγάλη ώρα το πλάνο του προπονητή μας, ρισκάραμε στην άμυνα κάποια σουτ του Κάρτερ, όμως δεν μας πόνεσαν και καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη.

Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για την ομάδα;

Είναι λίγες οι ομάδες που έχουν περάσει από την έδρα του Πανιωνίου. Αυτή η νίκη πέρα από τους δύο βαθμούς θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι. Μας δίνει την ώθηση να παλέψουμε ακόμα περισσότερο για την έκτη θέση. Κάνουμε ένα αγώνα δρόμου και αυτή η νίκη, συν το γεγονός ότι λίγες ομάδες θα καταφέρουν να περάσουν από εδώ, μας δίνουν ένα μεγάλο κίνητρο για την συνέχεια.

Τι έκανε καλά ο Άρης χθες και πήρε αυτό το σπουδαίο διπλό;

Η θέληση η ενέργεια και ότι το περιορίσαμε τα ατού του Πανιώνιου ήταν μερικά από τα συστατικά που μας έδωσαν τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και η άμυνα είναι το συστατικό που μας δίνει τις νίκες από την αρχή της σεζόν. Όσες φορές δεν παίξαμε άμυνα χάσαμε. Σήμερα παρότι χάσαμε 12 βολές και κάποια ριμπάουντ παίξαμε πάρα πολύ καλά στην άμυνα περιορίσαμε τον Πανιώνιο στους 63 πόντους και πήραμε τη νίκη.

Είναι ένα αποτελέσμα που σας κάνει φαβορί για την 6η θέση;

Θα διαφωνήσω σε αυτό το θέμα γιατί και ο ΚΑΟΔ κάνει πολύ καλή πορεία είναι δυνατός αντίπαλος κέρδισε στην έδρα του τον Ολυμπιακό, το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο. Από την άλλη πιστεύω ότι αν είμαστε σοβαροί και τερματίσουμε στην έκτη θέση σίγουρα θα είναι ένα ισχυρό κίνητρο να παίξουμε με τον Πανιώνιο γιατί χρωστάμε κάτι από πέρυσι. Ακόμα όμως είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις. Εμείς βλέπουμε το επόμενο ματς με τον Απόλλωνα Πατρών στην έδρα μας.

 

To Top