Η Μ.Εβδομάδα της αγοράς της Θεσσαλονίκης

Ο Αλεξάνδρειος Μαραθώνιος, εχθές Κυριακή των Βαϊων, πέτυχε από κάθε άποψη- συμμετοχών και οργάνωσης- αλλά για την αγορά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης ήταν ένα ακόμη δυνατό πλήγμα.

«Η κίνηση εχθες στην αγορά, ήταν, με μια κουβέντα, χάλια. Βεβαίως η μαραθώνιος, μια διεθνής διοργάνωση, ήταν προγραμματισμένο να γίνει, αλλά με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης αποκλεισμένους, η αγορά του κέντρου νέκρωσε», δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης προσθέτοντας:

«Δεν μπορούμε φυσικά να αποδώσουμε την κατάσταση, την ανυπαρξία αγοραστικής κίνησης, αποκλειστικά στο μαραθώνιο, άλλωστε από την προηγούμενη Πέμπτη που τέθηκε σε εφαρμογή το πασχαλιάτικο ωράριο, όλο δείχνουν πως αυτό δυστυχώς είναι το χειρότερο Πάσχα όλων των τελευταίων χρόνων».

Κόντρα στον εμπορικό κόσμο, πηγαίνουν ο βροχερός και κρύος καιρός που σαμποτάρει κυρίως τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, η έλλειψη χρημάτων αλλά και η ανησυχία σχετικά με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. «Δεν έχει διάθεση ο κόσμος να κάνει ψώνια, ακόμη και όσοι μπορούν να διαθέσουν χρήματα», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.

Έτσι, εχθές υπήρξαν αρκετά καταστήματα σε δευτερεύοντες δρόμους του κέντρου που δεν άνοιξαν, ενώ , λόγω μαραθωνίου, οι καταναλωτές στράφηκαν στις περιφερειακές αγορές και πολλοί στα εκπτωτικά κέντρα.

Οι ελπίδες για κάποια έστω τόνωση της κίνησης στρέφονται στο δώρο του Πάσχα, που μεθαύριο Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί στον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε, όσο οι μέρες μας φέρνουν κοντά στο Πάσχα, θα υπάρξει έστω περιορισμένη τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Πηγή: voria.gr

To Top