Ο τελικός του ενός δισ. δολαρίων!

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένα γήπεδο κατά βάση για αγώνες του NFL να φιλοξενεί παιχνίδια για μπάσκετ. Καμιά φορά όμως γίνεται η εξαίρεση και φέτος θα συμβεί στην αναμέτρηση των Dukes με το Wisconsin για τον τελικό του NCAA.

Ο κλήρος έπεσε λοιπόν ξανά στο Lucas Oil Stadium το οποίο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και ως “φρέσκο”, αφού ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2006 και άνοιξε τις πόρτες του τον Αύγουστο του 2008.

Το κόστος του συνολικού έργου έφτασε τα 720 εκατομμύρια δολάρια και για μαζευτεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, η διοικητική αρχή της Κομητείας του Μάριον αύξησε τη φορολογία σε διάφορα είδη (καταναλωτικά κυρίως) μετά από ψηφοφορία που πραγματοποίησε.

Με το… αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως

Ένα τέτοιο γήπεδο δεν φτιάχνεται μόνο για αγώνες της ευρύτερης περιοχής, αλλά έχει ως στόχο να φιλοξενήσει μεγάλα event. Το Lucas Oil Stadium μεταξύ άλλων έχει φιλοξενήσει:

International Convention of Jehovah’s Witnesses (July 2014)

NCAA Men’s Basketball Regional Finals (2009, 2013, 2014)

NCAA Men’s Basketball Final Four (2010)

Super Bowl XLVI and Madonna’s presentation in the halftime show (February 2012)

National Catholic Youth Conference (November 2011)

Καταλαβαίνουμε όλοι πως μία αγορά όπως αυτή της Αμερικής φέρνει έσοδα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τέτοια events. Ας πάρουμε για παράδειγμα τους φετινούς τελικούς και συγκεκριμένα το κόστος των εισιτηρίων.

Βάλτε κομπιουτεράκια και υπολογίστε…

Το πιο φθηνό: 158 δολάρια

Το πιο ακριβό: 6453 δολάρια

Το γήπεδο χωράει: 70.000 θεατές

Δείτε εδώ αναλυτικά θέσεις, τιμές και… οργάνωση.

Εκτόξευση

Τώρα πόσα είναι τα συνολικά έσοδα από την διοργάνωση του NCAA; Όπως αναφέρουν στην Αμερική, το 1996 τα έσοδα υπολογίζονταν στα 250 εκ. δολάρια, ενώ το 2014 στο 1 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά τα τηλεοπτικά.

Μιλάμε δηλαδή για κανονική μπίζνα αν σκεφτούμε πως φέτος το ποσό αναμένεται να αυξηθεί

Πηγή: sport24.gr

To Top