Η “νέα μεταγραφή” του Άρη, ο Ανδρέας Ηρακλής για όλα! Το σοκ για τον Άγγελο, τα «ανθρώπινα» λάθη και η ώρα της επιστροφής με τον ΠΑΟΚ

Ο Ανδρέας Ηρακλής παίρνει χωρίς αμφιβολία το «Όσκαρ» του πιο άτυχου ποδοσφαιριστή του φετινού Άρη, μια και τραυματίστηκε το καλοκαίρι και έμεινε εκτός για μήνες, σε ένα χρονικό σημείο όπου έδειχνε ότι θα αποτελέσει μια σημαντική μονάδα.

Ο νεαρός αμυντικός πέρασε το δικό του «Γολγοθά» και ετοιμάζεται για την επιστροφή. Μπορεί να θεωρηθεί «μεταγραφή χειμώνα» για τους κίτρινους. Για αυτά και για πολλά άλλα μίλησε στην εφημερίδα του Super 3, τον Super Aris.

Διαβάστε αναλυτικά:

Πέραν, των παιδιών που ήρθαν τώρα στην ομάδα, ως…μεταγραφή μπορεί να λογιστεί κι η επάνοδος, εντός των προσεχών ημερών, και του Ανδρέα Ηρακλή, μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του. Ιδού τι μας είπε, όταν τον συναντήσαμε.

Περάσατε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Πόσο σας επηρέασε ο τραγικός χαμός του Άγγελου;

«Ήταν σοκαριστικό αυτό που συνέβη, για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο, φυσικά, την οικογένεια του ΆΡΗ. Κάτι πολύ άδικο για ένα παιδί, μόλις 16 ετών… Ότι και να πούμε για ν’ απαλύνουμε το πόνο των δικών του ανθρώπων είναι λίγο. Πριν το ματς με την αεκ, είπαμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε για ν’ αφιερώσουμε τη νίκη μας στη μνήμη του Άγγελου…

Δυστυχώς, γι …άλλους λόγους που όλοι είδανε, δεν τα καταφέραμε…»

…ξέρεις, ήταν κι αυτά «ανθρώπινα» λάθη, που φυσικά, ως είθισται, μόνο εις βάρος μας γίνονται…

«Αυτή η ιστορία με τη διαιτησία μας έχει κουράσει. Δε νομίζω ν’ αξίζει ο ΆΡΗΣ, τέτοιας συμπεριφοράς. Μας έχουν, κυριολεκτικά, κλέψει, βαθμούς που αν τους είχαμε τώρα θα βλέπαμε τη συνέχεια με πολύ διαφορετικό μάτι και πολύ υψηλότερους στόχους.»

Σε τι κατάσταση, πλέον,  βρίσκεσαι και πότε οριοθετείς την επιστροφή σου στην ενεργό δράση;

«Εγώ, εδώ και λίγο καιρό παρακολουθώ κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας και περιμένω απ’ το προπονητή μου τη στιγμή που θα μου δώσει την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ. Αυτός θα κρίνει το πότε…

Πιστεύω, αν όχι στο ματς της Κέρκυρας, στον επόμενο αγώνα, κόντρα στον παοκ, θα ‘μαι απόλυτα έτοιμος.»

Τη κατάλληλη στιγμή, δηλαδή…Πως κύλησε για σένα όλο αυτό το διάστημα;

«Το να τραυματίζεσαι στο τελευταίο φιλικό, πριν το πρωτάθλημα, είναι πολύ άσχημο πράγμα κι ειδικά οι πρώτες μέρες, μετά το τραυματισμό μου, δεν κρύβω ότι ήταν αρκετά δύσκολες. Είμαι της άποψης, όμως, ότι όλα μέσα στη ζωή, για κάποιον λόγο γίνονται κι ακόμα και μετά από μια τέτοια, μεγάλη ατυχία, πρέπει να βγαίνεις πιο δυνατός.»

Πόσο καυλ….oς νοιώθεις, βλέποντας μια μια τις ημέρες της επανόδου σου να πλησιάζουν;

«Υπερβολικά. Δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα για κάποιον ποδοσφαιριστή να κάθετε στη κερκίδα και να βλέπει τους συμπαίκτες και την ομάδα του, ανήμπορος να τους βοηθήσει.»

Ποιοι σε βοήθησαν, όλους αυτούς τους μήνες και θες να τους μνημονεύσεις σήμερα;

«Πρώτα απ’ όλα ο γυμναστής της ομάδας, ο Γιάννης ο Γιώρης, που, κάθε μέρα, πρωί-βράδυ, ήταν μαζί μου, όπως κι ο γιατρός ο κ.Πανταζής. Από κει και πέρα όλοι οι συμπαίκτες μου, μαζί, φυσικά με την οικογένεια μου στάθηκαν απ’ τη πρώτη στιγμή κοντά μου, βοηθώντας με να ξεπεράσω, όσο το δυνατόν, πιο ανώδυνα αυτό το πολύ δύσκολο, για μένα, ψυχολογικό διάστημα.»

Μπαίνεις στη πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, στη τελική του ευθεία, εκεί, όπου η συμβολή όλων είναι απαραίτητη.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι η συνέχεια για την ομάδα, θα’ ναι πολύ καλύτερη. Δε μπορεί να κινδυνέψει ο ΆΡΗΣ. Δυο-τρία σερί καλά αποτελέσματα χρειάζεται η ομάδα και θα πάρει τα πάνω της, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα.»

Παραδοσιακά, δυστυχώς, ο ΆΡΗΣ έχει τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Κι αυτό είναι που μας φοβίζει περισσότερο…

«Κατανοώ απόλυτα την αγωνία του κόσμου, άλλα πρέπει ν’ αντιμετωπίζουμε κάθε κατάσταση με ψυχραιμία. Είτε μετά από νίκη, είτε μετά από ήττα…Ιδιαίτερα σε μια χρονιά, τόσο ειδικών συνθηκών, όπως η φετινή.»

Μπορεί, εσείς, να μη φταίτε σε τίποτα, για όσα σκανδαλώδη αίσχη συνέβαιναν, όλα αυτά τα χρόνια στον ΆΡΗ, αλλά το ‘φερε έτσι η μοίρα που πέφτει πάνω σας, όλο αυτό το βάρος.

«Απ ‘τη στιγμή που το καλοκαίρι αποδεχτήκαμε τη πρόσκληση του ΆΡΗ, είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, όλη αυτή τη κατάσταση. Εμείς είμαστε αυτοί που παίζουμε, φέτος, άρα κι εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για την όποια πορεία κάνουμε στο πρωτάθλημα.»

Το ματς στη Κέρκυρα, είναι ένας ακόμα τελικός. Βαρεθήκαμε να το λέμε συνέχεια. Πάτε και πάρτε το, όποιοι κι αν παίξετε…

«Είναι ένα παιχνίδι, όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, για μας, πλην αυτού της νίκης, κι αποκλειστικά και μόνο γι αυτό θα κατεβούμε. Φυσικά, και δε πρέπει να παραβλέψουμε, τις δυσκολίες του παιχνιδιού, ή, πολύ περισσότερο, να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Μπορεί η Κέρκυρα να ‘ναι λίγο πιο πίσω στη βαθμολογία, άλλα, έχει πολύ δρόμο ακόμη και, σίγουρα, δεν προτίθεται να παρατήσει τα όπλα από τόσο νωρίς.»

Ο κόσμος της ομάδας θα’ ναι μαζί σας, και στη Κέρκυρα. Όπως, ανεξαρτήτως, απόστασης, ημέρας, κατάστασης της ομάδας ή οτιδήποτε άλλο, έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια…

«Πραγματικά, ότι και να πούμε για τον κόσμο της ομάδας μας είναι πολύ λίγο. Θεωρώ, ότι είναι οι πιο ένθερμοι και πιστοί οπαδοί της Ελλάδας και σίγουρα αυτό που τους αξίζει είναι να βλέπουν την ομάδα τους σε πολύ υψηλότερες θέσεις. Είναι πολύ ευχάριστο που και σ’ αυτή τη κρίσιμη μάχη θα τους έχουμε κοντά μας κι ελπίζω στο τέλος να πανηγυρίσουμε μαζί τους μια σπουδαία νίκη.»

 

 

To Top