Η νέα τάξη πραγμάτων και ο ρόλος του φορέα

Η έγκριση της πρότασης που έφερε η ΠΑΕ στη έκτακτη γενική συνέλευση της «Κοινωνίας Μελών Άρη» δημιουργεί νέα τάξη πραγμάτων στα διοικητικά δρώμενα. Η επέκταση της θητείας της διοίκησης Αθανασιάδη σε συνδυασμό με την εισροή κεφαλαίων και την παραχώρηση του μάνατζμεντ αλλάζουν σε ένα βαθμό το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο φορέας από τη μέρα που δημιουργήθηκε.

 Το πιο σημαντικό σημείο την δεδομένη χρονική περίοδο είναι να ξεπεράσει ο Άρης το σκόπελο της αδειοδότησης. Για να συνεχίζει να υπάρχει η ομάδα και να λειτουργεί θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και να προετοιμαστεί για τις προϋποθέσεις που θέτει η παγκόσμια ομοσπονδία σε δεύτερη φάση.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν δημόσια το βράδυ της Τετάρτης στο Βελλίδειο, ο Άρης, (μέσω της επικείμενης συμφωνίας) θα είναι σε θέση να δώσει λύση στα άμεσα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν ομάδα και διοίκηση.

Η εξέλιξη αυτή είναι ασφαλώς θετική μια και δεν υπάρχουν εναλλακτικές που θα δημιουργούσαν ένα ασφαλές τοπίο προς αυτή τη κατεύθυνση. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά πιεστική, αφού εκτός των άλλων η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να φανεί αξιόπιστη προς τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια τους.

Σε πρώτη φάση μια τέτοια συμφωνία αποτελεί «οξυγόνο» για τους διοικούντες, οι οποίοι πήραν την  έγκριση του σώματος με την υπερψήφιση της πρότασης.

Από την πλευρά  του ο φορέας, είναι διπλά υποχρεωμένος απέναντι στα μέλη του να εξετάσει κάθε παράμετρο που επηρεάζει έμμεσα ή άμεσα τον σύλλογο. Είναι φυσιολογικό να διατυπώνονται επιφυλάξεις. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ερωτηματικά και απορίες που αφορούν στη ουσία της συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο εμφανίζεται ασφαλές καθώς ο Θανάσης Αθανασιάδης ξεκαθάρισε πως η ταμιακή διευκόλυνση βαραίνει φυσικά πρόσωπα και όχι την ΠΑΕ. Είναι πολύ πιθανό σταδιακά να προκύψουν νέα δεδομένα στην επικείμενη συνεργασία με τους ανθρώπους που διαθέτουν τα κεφάλαια. Κάτι τέτοιο θα διαφανεί στο μέλλον, ίσως το καλοκαίρι, εποχή που σχεδιάζεται το αγωνιστικό τμήμα για την νέα σεζόν.

Παράλληλα, σημαντικός παράγοντας στην όλη εξέλιξη είναι ο ρόλος της Λέσχης. Αφέθηκε να εννοηθεί πως ο θέση της στα διοικητικά πράγματα ενδεχομένως να αποδυναμωθεί. Ακούστηκαν απόψεις -πολλές εκ των οποίων εμπεριστατωμένες- για τις ασφαλιστικές δικλίδες που πρέπει να μπουν.

Ο Άρης βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον δεν αφήνει πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις και παραλήψεις. Επίσης, οι συνθήκες ίσως επιφέρουν αλλαγές. Αν ναι, τότε αυτές απαιτείται να γίνουν με προσοχή και σεβασμό προς τους θεσμούς και τον σύλλογο. Το συμφέρον και η βιωσιμότητα των δυο κορυφαίων επαγγελματικών τμημάτων, είναι πάνω από κάθε διαφωνία που μπορεί να προκύψει.   
 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top