ΜΠΑΣΚΕΤ

Η οικογένεια Λάσκαρη στηρίζει μαθητές από τη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή μοντέλου της Φόρμουλα 1!

Μια από τις παράλληλες δράσεις του ιδρύματος Λάσκαρη και φυσικά ιδέα της οικογένειας Λάσκαρη είναι η στήριξη της ομάδας Global Racers, που αποτελείται από μαθητές του Ανατόλια και συμμετέχει στον διαγωνισμό “F1 in schools”, που έχει σκοπό την κατασκευή μοντέλου της Φόρμουλα 1 σε κλίμακα 1/20!

Όπως αναφέρεται στην σελίδα του ιδρύματος στο facebook “το Lascaris foundation πρεσβεύει την ιδέα ότι η μόρφωση δεν περιορίζεται απλώς στην εκμάθηση ανάγνωσης, υπολογισμών και λογικής σκέψης, αλλά και στη δυνατότητα των ανθρώπων να αισθανθούν και οι ίδιοι κομμάτι της παγκόσμιας κοινότητας.

Για τον σκοπό αυτό, το LF βοηθάει την σχολική ομάδα Global Racers του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, στο διαγωνισμό “F1 in schools” που σκοπό έχει την σχεδίαση, ανάλυση, κατασκευή και επιχειρηματική ανάδειξη ενός μοντέλου Formula 1 κλίμακας 1/20 του κανονικού.

8981374_orig

Το “F1 in schools” είναι μια παγκόσμια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν μαθητές από 44 χώρες όλου του κόσμου. Ο διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός που ασχολείται με το πρόγραμμα STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) στον κόσμο και ο μόνος στον οποίο χρησιμοποιούνται 3D CAD εφαρμογές.

Το LF συνεχίζει την προσπάθεια του να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας στη παγκόσμια σκηνή”.

 

To Top