ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Το ντεμπούτο μου στο ΝΒΑ” – Ο Τζερέλ Μακ Νιλ διηγείται στο PRESSARIS το όνειρό του που έγινε πραγματικότητα πέρσι σαν σήμερα! (photos + video)

2 Απριλίου 2015. Στην Όρακλ Αρίνα του Γκόλντεν Στέιτ οι Ουόριορς φιλοξενούν τους Φίνιξ Σανς. Στο τρίτο 12λεπτο ο Τζεφ Χόρνασεκ των Σανς σηκώνει από τον πάγκο το Νο8. Είναι η στιγμή που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τον Τζερέλ Μακ Νιλ. Είναι η στιγμή που ο ηγέτης του Άρη κάνει το ντεμπού του στο ΝΒΑ! Σήμερα, έναν χρόνο μετά, ο Μακ Νιλ θυμάται εκείνη την μέρα και την διηγείται στο PRESSARIS με πολλές λεπτομέρειες!

Το παιχνίδι ήταν μεγάλο ντέρμπι. Κρίθηκε υπέρ των μετέπειτα πρωταθλητών του ΝΒΑ με καλάθι του Χάρισον Μπαρνς μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου πριν το φινάλε με τελικό σκορ 107-106. Ο Μακ Νιλ αγωνίστηκε 2.48 είχε 2 πόντους με 1/1 δίποντο και 0/1 τρίποντο και δύο φάουλ. Γρήγορα τα έκανε και αποκαλύπτει παρακάτω την αιτία…

aris_sportexpo_

Τι θυμάσαι από αυτή τη μέρα έναν χρόνο πριν;

Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για μας, είχαμε ακόμα κάποιες ελπίδες να μπούμε στα πλέι οφ και ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο ΝΒΑ! Είχαμε προπόνηση μια μέρα πριν. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα στο γήπεδο των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, έχουν μια από τις καλύτερες έδρες στο ΝΒΑ, με εξαιρετικούς φιλάθλους και αργότερα κατέκτησαν και το πρωτάθλημα, ενώ ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και φέτος, πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά. Θυμάμαι ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, αλλά στο τέλος είχαμε κάποιες αργές αντιδράσεις. Ο κόουτς (Τζεφ) Χόρνασεκ (θρύλος του ΝΒΑ με τους Σανς και τους Τζαζ) με έριξε στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο για κάποια λεπτά. Θυμάμαι ότι σκόραρα ένα καλάθι, έχασα ένα σουτ και έκανα δύο γρήγορα φάουλ, γιατί έπαιζα άμυνα στον Στεφ Κάρι! Ήταν ένα από τα χάιλαϊτ της καριέρας μου, το να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω σε έναν τέτοιο αγώνα, απέναντι σε έναν τέτοιο παίκτη.

Ποια ήταν η προετοιμασία σου για αυτό το παιχνίδι, δεδομένου ότι ήταν το πρώτο σου στο ΝΒΑ;

Πνευματικά κυρίως ήταν η προετοιμασία μου ιδιαίτερη, γιατί ήθελα να κάνω ακριβώς αυτά που μπορούσα και να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Εγώ πάντοτε χρησιμοποιώ τις προπονήσεις για να είμαι σε απόλυτο βαθμό έτοιμος στους αγώνες, προπονούμαι με μεγάλη ένταση και προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε πράγματα που πρέπει να βελτιώσω για να γίνω καλύτερος. Με βλέπετε και εδώ, δεν κάνω τίποτα τρελά πράγματα, απλώς προσπαθώ να κάνω επαναλήψεις σε συγκεκριμένα στοιχεία που με ενδιαφέρουν.

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;

Απολύτως. Ήταν το όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα. Σκεφτόμουν πάντοτε ότι θα έπρεπε ή θα μπορούσα να είμαι εκεί πιο νωρίς, πιο γρήγορα, ο καθένας όμως έχει τον δικό του δρόμο, το δικό του μονοπάτι και νιώθω ευγνώμων γιατί μέσα από την επαγγελματική μου καριέρα έγινα καλύτερος παίκτης και πιο ώριμος άνθρωπος.

Πιστεύεις ότι ανήκεις στο ΝΒΑ;

Απόλυτα ναι! Πιστεύω ότι είμαι παίκτης του βεληνεκούς που μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ, αλλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες αυτού του επιπέδου που βρίσκονται στην Ευρώπη και έχουν τα προσόντα και την μπασκετική ικανότητα να παίξουν εκεί.

mcneal_curry_warriors_suns_debut_NBA_2-4-15

Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση που έχεις από εκείνη τη μέρα;

Είναι μια αστεία ιστορία. Στο τρίτο δωδεκάλεπτο ο κόουτς Χόρνασεκ με φωνάζει για να μπω στο παιχνίδι. Ξέρετε ότι στο ΝΒΑ οι παίκτες που είναι στον πάγκο φοράνε πολλά, φόρμες, μπλουζάκια… Τα έβγαλα όλα πολύ γρήγορα και ετοιμάζομαι να μπω… Μου λέει ‘περίμενε ένα δευτερόλεπτο’ και κοκαλλώνω! “ΟΚ κόουτς περιμένω…” του απαντάω… Με κοιτάει και μου λέει να πάω να καθίσω πάλι πίσω! Γελούσαμε με τους συμπαίκτες μου, γιατί τα είχα πετάξει όλα! Τελικά μπήκα λίγο πιο μετά…

Ήσουν συμπαίκτης και με τον Πι Τζέι Τάκερ που έχει περάσει από τον Άρη…

Τον ήξερα τον Πι Τζέι και πριν πάω στο Φίνιξ. Έμαθα ότι έχει παίξει στον Άρη. Τον βοήθησε πολύ ο ρόλος που είχε στην ευρωπαϊκή του καριέρα για να πετύχει στο ΝΒΑ, έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν.

Έναν χρόνο μετά ο Τζερέλ νιώθει ότι είναι καλύτερος παίκτης, ερχόμενος να παίξει στον Άρη;

Σίγουρα! Αυτή η χρονιά ήταν μια δοκιμασία για μένα, μπήκα σε μια διαφορετική κατάσταση και απέδειξα ότι δεν είμαι απλά ο παίκτης που μπορεί να έρχεται από τον πάγκο και να παίζει όπως στο ΝΒΑ, αλλά μπορώ να είμαι ο παίκτης που τραβά την προσοχή και έχει μεγαλύτερο ρόλο σε μια ομάδα, πιο ηγετικό, που μπορεί σταθερά να συνεισφέρει και επιθετικά και αμυντικά στη διάρκεια μιας χρονιάς.

To Top