Η Ολυμπιακή Φλόγα στο διάστημα!

Η Ολυμπιακή Φλόγα άφησε τη Γη για να πάει στο διάστημα! Μετά το ταξίδι της στο Βόρειο Πόλο, η εκτόξευση της στο διάστημα είναι το αποκορύφωμα της λαμπαδηδρομίας που θα ολοκληρωθεί σε 123 ημέρες.

Με μια σεμνή τελετή στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν ξεκίνησε το ταξίδι της Φλόγας στο διάστημα. “Αυτό το κατόρθωμα υπογραμμίζει τις εκπληκτικές ικανότητες του ανθρώπου και συμβολίζει τη φιλοδοξία που έχουν οι αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο, για να φτάσουν στην κορυφή των αθλημάτων τους”, ήταν τα λόγια του Ντμίτρι Τσερνισένκο, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής “Σότσι 2014”.

Ο κοσμοναύτης Μιχαήλ Τιουρίν θα παραδώσει τη φλόγα στους Όλεγκ Κότοφ και Σεργκέι Ριαζάνσκι, οι οποίοι θα τη βγάλουν στο διάστημα στις 9 Νοεμβρίου. Η Φλόγα και οι δύο κοσμοναύτες θα περάσουν τέσσερις ώρες στο διάστημα.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που η Φλόγα ταξιδεύει στο διάστημα και η τρίτη στο σύνολο. Προηγήθηκαν οι προσπάθειες στην Ατλάντα το 1986 και στο Σίδνεϊ το 2000. Ωστόσο πρώτη φορά θα… περπατήσει η Φλόγα στο φεγγάρι.

To Soyuz θα επιστρέψει στη Γη στις 11 Νοεμβρίου και η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της. Απομένουν 65.000 χιλιόμετρα για να φτάσει στον τελικό προορισμό, την τελετή έναρξης στο Σότσι στις 7 Φεβρουαρίου.

Πηγή: sport24.gr

To Top