Η ολόλευκη φανέλα της Άρσεναλ με μήνυμα κατά της βίας και της εγκληματικότητας (video)

Μια ιδιαίτερη εμφάνιση για έναν ξεχωριστό λόγο θα φορέσει η Άρσεναλ στο επικείμενο παιχνίδι κόντρα στη Λίβερπουλ για τον 3ο γύρο του FA Cup (07/01).

Τέλος το κόκκινο από τη φανέλα της Άρσεναλ ή «No More Red». Με την ομώνυμη καμπάνια, οι Κανονιέρηδες αλλάζουν, έστω και προσωρινά, την παραδοσιακή τους εμφάνιση και στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της έξαρσης της βίας και της εγκληματικότητας των νέων στους δρόμους του Λονδίνου.

Η Άρσεναλ στο ντέρμπι του 3ου γύρου του FA Cup κόντρα στη Λίβερπουλ θα φορέσει ξανά – μετά το 2022 όταν η καμπάνια λανσαρίστηκε για πρώτη φορά – μια ολόλευκη εμφάνιση.

Η συγκεκριμένη φανέλα και το «No More Red» ως μότο, συμβολίζουν την πρόθεση του συλλόγου να σταματήσει τον κύκλο του αίματος στον οποίο όλο και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στο Λονδίνο, που μαστίζεται από μαχαιρώματα, θανάτους και έκρηξη της εγκληματικότητας σε παιδιά και εφήβους.

Την ίδια εμφάνιση θα φορέσει και η ομάδα γυναικών του συλλόγου στο FA Cup κόντρα στη Γουότφορντ. Όσον αφορά τους άνδρες πάντως, η ολόλευκη εμφάνιση δεν είχε αποδειχθεί… γούρικη, αφού το 2022, φορώντας τη, η Άρσεναλ αποκλείστηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στον ίδιο γύρο του Κυπέλλου.

Εκτός αυτού, οι Κανονιέρηδες ανακοίνωσαν και ορισμένες ακόμα δράσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου, όπως
επενδύσεις σε ασφαλείς χώρους και γήπεδα ποδοσφαίρου στις γειτονιές του Βόρειου Λονδίνου και ενίσχυση φιλανθρωπικών δράσεων με την αναζήτηση και παροχή εθελοντών.

To Top