Η ομάδα γυναικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντιώνεται στην επιστροφή Γκρίνγουντ

Η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντιώνεται μαζικά σε ενδεχόμενη επιστροφή του Μέισον Γκρίνγουντ στην αγωνιστική δράση.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις τόσο στην ομάδα ομάδα γυναικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και στο κοινό της σχετικά με τα σενάρια επιστροφής του Μέισον Γκρίνγουντ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός μεταξύ άλλων είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού αλλά και σωματικής βλάβης κατά της συντρόφου του, με τις καταγγελίες ωστόσο να καταρρίπτονται στο δικαστήριο.
Ύστερα από την αθώωση του 21χρονου διεθνούς με την Εθνική Αγγλίας, ο δρόμος για την επιστροφή του έχει ανοίξει, καθώς δεν υπάρχει εν ισχύ κάποιου είδους τιμωρία. Στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ωστόσο αντιτίθεται μαζικά το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας γυναικών των «κόκκινων διαβόλων», με την Athletic να αναφέρει πως πολλές από τις ποδοσφαιρίστριες έχουν εκδηλώσει την έντονη ενόχληση σε πιθανότητα επανένταξης του Γκρίνγουντ στην καθημερινότητα της ομάδας.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο αντίστοιχος σύνδεσμος οπαδών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την ιδρύτρια του, Νάταλι Μπάρελ, που με δηλώσεις της ξεκαθάρισε την άρνηση για την επιστροφή του Άγγλου επιθετικού:
«Δεν θα θέλαμε να τον ξαναδούμε να φορά τα χρώματα της ομάδας, ενδεχομένη επιστροφή του θα ήταν πισωγύρισμα για όλη την δουλεία που έχει γίνει τόσο στην γυναικεία ομάδα όσο και με την καμπάνια «Her Game Too», που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των γυναικών να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Είμαστε ένας τεράστιος οργανισμός, αν επιτρέψουμε στον Γκρίνγουντ να γυρίσει θα είναι η χειρότερη δυνατή απόφαση.»
Κοινή γραμμή φαίνεται να ακολουθούν και τα μέλη του τμήματος ανδρών των «μπέμπηδων», εκ των οποίων αρκετοί, διατηρούν αρνητική στάση απέναντι στην ενεργοποίηση Γκρίνγουντ, καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να διαταράξει την ηρεμία της ομάδας. Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε τεθεί εκτός πλάνων από τις 30 Ιανουαρίου του 2022, ενώ το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

To Top