Η Ουνιόν πήρε ιστορικό βαθμό και κράτησε στην… πρίζα τη Νάπολι

Η Ουνιόν Βερολίνου έκανε βαθμολογικό σεφτέ στην πρώτη της σεζόν στο Champions League. Η Νάπολι άνοιξε το σκορ στο «Ντιέγκο Μαραντόνα», όμως οι Γερμανοί ισοφάρισαν σε 1-1 και κράτησαν τον πρώτο τους βαθμό μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Οι Iron Ones μετά από 2,5 μήνες και 12 ματς δεν ηττήθηκαν και με αυτό τον πόντο μπήκαν στη «μάχη» της διεκδίκησης της 3ης θέσης, ενώ περιμένουν το αποτέλεσμα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπράγκα. Στους επτά βαθμούς οι Παρτενοπέι.

Όπως είναι λογικό οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν το πάνω χέρι στο ματς και οι φιλοξενούμενοι περίμεναν κάποια αντεπίεση για να «χτυπήσουν». Στο 25′ ο Νάταν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κβαρατσχέλια σημάδεψε το δοκάρι και στο 30′ ο Ανγκισά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του δημιουργού Ντι Λορέντζο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά – πάσα.

Οι Ναπολιτάνοι πήραν το πρόβαδισμα στο 39′. Ο Κβαρατσχέλια άνοιξε την μπάλα αριστερά, στον Μάριο Ρουί, ο Πορτογάλος μπακ έκανε το γύρισμα, ο Ματέο Πολιτάνο ευνοήθηκε από κόντρες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, κάνοντας επαφή τόσο με τον ώμο όσο και με το πρόσωπο. Η Ουνιόν είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους αλλά η εκτέλεση φάουλ του Γιουράνοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι στο 45+7′.

Οι Βερολινέζοι βρήκαν γρήγορο γκολ ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος. Στο 47′ το πλασέ του Ζιελίνσκι κόντραρε στα σώματα, μετά από την απομάκρυνση ο Φοφανά έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μπέκερ εκτέλεσε, ο Μερέτ απέκρουσε, με τον Φοφανά να παίρνει το ριμπάουντ και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Νάποι: Μερέτ, Ντο Λορέντζο, Ραχμάνι, Νάταν, Ρουί (77’ Ολιβέρα), Ανγκισά, Λομπότκα (78’ Σιμεόνε), Ζιελίνσκι (90+1’ Καγιούστε), Πολιτάνο (87’ Λίντστρεμ), Ρασπαντόρι, Κβαρατσχέλια

Ουνιόν Βερολίνου: Ρένοβ, Λέιτε, Μπονούτσι, Γιάκελ, Ρουσιγιόν (80’ Γκόζενς), Γιουράνοβιτς (64’ Τρίμελ), Κεντίρα (70’ Τουσάρ), Χάμπερερ (80’ Αάρονσον), Λαϊντουνί (70’ Κραλ), Μπέκερ, Φοφανά

To Top