ΜΠΑΣΚΕΤ

Καστρίτης: “Συγχαρητήρια τα παιδιά μας, θυσιάσαμε τα κορμιά μας σε κάθε κατοχή”

O Γιάννης Καστρίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της νίκης επί της Μπουντούτσνοστ και συνεχάρη τους παίκτες του Άρη για την τεράστια προσπάθεια, που κατέβαλλαν. 

Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων δήλωσε μετά το παιχνίδι:

«Είναι μια τεράστια νίκη και η πιο σημαντική ως τώρα. Ξέραμε πόσο ποιοτική ομάδα είναι η Μπουντούτσνοστ. Οι παίκτες μου έκαναν έκαναν πολύ καλή δουλειά και θυσίασαν τα σώματά τους. Αξίζουν αυτή τη νίκη και στέλνω όλη την αγάπη μου στους φιλάθλους της ομάδας, στους οποίους την αφιερώνω. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Κάναμε μια σπουδαία νίκη. Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλό επίπεδο και η ομάδα κάνει υπέρβαση. Είμαι περήφανος.

Προφανώς είναι μια εξαιρετική νίκη για την ομάδα μας, εκτός έδρας. Ειδικά όπως ξεκινήσαμε το παιχνίδι και δεν καταφέραμε να ματσάρουμε την ενέργεια των γηπεδούχων. Γνωρίζαμε ότι είναι μια ποιοτική ομάδα, αθλητική και με ποιότητα. Για ακόμα μια φορά, οι παίκτες μας έκαναν εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Θυσιάσαμε τα κορμιά μας, παίξαμε έξυπνα και παλέψαμε για κάθε κατοχή. Είμαι περήφανος γι’αυτά τα παιδιά. Τους αξίζει η νίκη. Δούλεψαν σκληρά. Ευχαριστώ τον κόσμο μας που ήρθε εδώ να μας υποστηρίξει. Ελπίζω ότι τους δώσαμε χαρά πίσω”, επεσήμανε ο Γιάννης Καστρίτης.

Για το θέμα της επίθεσης και της άμυνας: “Είναι σημαντικό αυτό που θα πω μετά από νίκη. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε το επίπεδο του EuroCup. Είναι πάρα πάρα πολύ υψηλό. Είδατε για τι αθλητές και τι ταχύτητα μιλάμε. Η ομάδα κάνει υπέρβαση σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι. Είναι σε κάθε παιχνίδι το αουτσάιντερ, στέκεται πολύ καλά, εντός και εκτός έδρας. Έχουμε σημειώσει τρεις νίκες, οι δύο εκτός. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Θα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να πιάσουμε και στην άμυνα και στην επίθεση, εκτός έδρας, σε αυτό το επίπεδο, με συνεχόμενα παιχνίδια. Κάθε αναμέτρηση είναι σημαντικό να διορθώνουμε κάτι. Σήμερα εμείς που ξέρουμε τι ζητάμε, είδαμε πρόοδο. Βάζουμε καινούργια κομμάτια. Εγώ έχω πει ότι τον Δεκέμβρη θα είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Μας πηγαίνουν πίσω και οι τραυματισμοί. Θέλουμε να διεκδικούμε τα παιχνίδια, να είμαστε εκεί. Θα έρθει και η επίθεση, παρότι δεν παίζουμε άσχημα.”

Για την απόδοση των Ντε Σόουζα και Κατσίβελη: “Δεν μου αρέσει να μιλάω ατομικά για παίκτες. Θέλω να υπερασπιστώ όλα τα παιδιά μας. Λέμε για τον Δημήτρη, ότι ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Κανείς δεν γνωρίζει ότι έπαιξε με σφίξιμο στη μέση από χθες. Μπήκε και έπαιξε. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, όμως είναι κάτι που μπορεί να τον επηρεάσει. Το αναφέρω γιατί πολλές φορές γίνονται πράγματα που δεν ξέρουμε. Άνθρωποι είμαστε. Προσπαθούμε όλοι, βγάζουν συναίσθημα. Είναι οι πρώτοι που στεναχωριούνται και βάζουν τρομερή πίεση στον εαυτό τους. Εμείς τους αγαπάμε και τους υποστηρίζουμε. Η διοίκηση έκανε τρομερή δουλειά. Μας έδωσε τα εφόδια για να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν βαθύ ρόστερ, ώστε να καλύπτει ο ένας τις αδυναμίες του άλλου ή τις κακές περιόδους. Έχουμε μια ομάδα που προσπαθεί, δίνει το 100% και μηδενός εξαιρουμένου, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλουν”.

 

 

To Top