Η Ουτρέχτη πάει στα δικαστήρια την UEFA για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η Ουτρέχτη θεωρεί άδικη την απόφαση της ομοσπονδίας της Ολλανδίας για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της ομοσπονδίας στην Ολλανδία για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με παύλα όσον αφορά τον πρωταθλητή και καταμερισμό των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων σε Άγιαξ, Άλκμααρ (Champions League), Φέγενορντ, Αϊντχόφεν και Βίλεμ (Europa League) άρχισαν τα όργανα και ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση από την Ουτρέχτη.

Η έκτη στο βαθμολογικό πίνακα του Ολλανδικού πρωταθλήματος και φιναλίστ του Κυπέλλου, είχε προκριθεί στον τελικό, όπου θα αντιμετώπιζε τη Φέγενορντ με επίσημη ανακοίνωση της τονίζει πως δεν δέχεται την απόφαση και θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και έχοντας κατά νου πως είχε διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας στην Ολλανδία.

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
1. Άγιαξ 25 56 68-23
2. Άλκμααρ 25 56 54-17
3. Φέγενορντ 25 50 50-35
4. Αϊντχόφεν 26 49 54-28
5. Βίλεμ 26 44 37-34
6. Ουτρέχτη 25 41 50-34

 

Η Ουτρέχτη θεωρεί λοιπόν πως δεν είναι δίκαιο να δοθεί ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο στη Βίλεμ καθώς έχει ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό κόντρα στον Άγιαξ, όταν διεκόπη το πρωτάθλημα, και αν το κέρδιζε θα ισοβαθμούσε με την ομάδα των Παυλίδη, Βρουσάϊ και λόγω της καλύτερης συγκομιδής των γκολ θα έπαιρνε αυτή την 5 θέση και θα δικαιούταν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Επίσης ο σύλλογος της Ουτρέχτης στην ανακοίνωση που έβγαλε τονίζει πως δεν πάρθηκε υπόψιν ούτε το γεγονός πως ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου μαζί με τη Φέγενορντ και μάλιστα στη διοργάνωση είχε καλύτερα αποτελέσματα, έχοντας κερδίσει ένα ματς παραπάνω.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος της Ολλανδίας αναφέρει:

“Η Ουτρέχτη δεν δέχεται την απόφαση και τον καταμερισμό των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Δεν θα διστάσει μάλιστα να προσβάλει την απόφαση στην UEFA σχετικά με το να μη δοθεί ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Ουτρέχτη.

Σήμερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας της Ολλανδίας μέσω τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε πως τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δοθούν στις ομάδες που τερμάτισαν από την 1 έως την 5 θέση του πρωταθλήματος. Για την Ουτρέχτη δεν είναι αποδεκτό πως το Κύπελλο, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε για ένα παιχνίδι, αγνοήθηκε τελείως και δεν μέτρησε στον υπολογισμό για το ποιοι σύλλογοι δικαιούνται ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο στους αγωνιστικούς χώρους. Το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League θα δοθεί στη Φέγενορντ χωρίς καμία δικαιολογία με βάση τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα. Η Ουτρέχτη δικαιούται το ίδιο εισιτήριο ως η άλλη φιναλίστ του Κυπέλλου (και ακόμα περισσότερο επειδή έχουμε κερδίσει ένα ματς περισσότερο απ’ ‘ότι η Φέγενορντ) το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στην απόφαση που πάρθηκε σήμερα.

Επίσης και με βάση το βαθμολογικό πίνακα και πάλι η Ουτρέχτη βρίσκεται στην 6 θέση τη Eredivisie κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά η ομάδα έχει ένα ματς λιγότερο από την 5 Βίλεμ. Η ομοσπονδία της Ολλανδίας δεν είπε τίποτα για το γεγονός πως η Ουτρέχτη έχει παίξει ένα ματς λιγότερο και πως θα περνούσε την ομάδα του Τίλμπουργκ σε περίπτωση νίκης. Σε αυτή την περίπτωση οι δύο ομάδες θα είχαν τους ίδιους βαθμούς αλλά η Ουτρέχτη θα ήταν 5 έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων, περισσότερα γκολ και καλύτερα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την Ουτρέχτη η απόφαση να αλλάξει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο από το Κύπελλο στο πρωτάθλημα δεν είναι βάση των όσων έγιναν στους αγωνιστικούς χώρους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Αυτό το εισιτήριο είναι το έπαθλο για μια άλλη διοργάνωση. Το υψηλότερο εισιτήριο για το Κύπελλο, το οποίο μόνο δύο ομάδες διεκδικούν, επομένως δεν μπορεί να αλλάξει με βάση τους κανονισμούς. Μάλιστα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως το Ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League από το Κύπελλο στο πρωτάθλημα ίσως σημαίνει πως η UEFA δεν θα το εγκρίνει.

Η λήψη αυτή της απόφασης του δείχνει έλλειψη διαφάνειας και αντικειμενικότητας και επομένως είναι κατά της Ουτρέχτης. Αυτή η διαδικασία δεν είναι αποδεκτή από το Δ.Σ. της ομάδας. Η Ουτρέχτη είναι πεπεισμένη ότι ο σύλλογος δικαιούται Ευρωπαϊκό εισιτήριο με βάση τα αγωνιστικά κριτήρια, λόγω της θέσης στον τελικό του κυπέλλου και λόγω της τρέχουσας κατάταξης στην Eredivisie όπου έχει ένα παιχνίδι λιγότερο σε σύγκριση με τη Βίλεμ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουτρέχτη αξίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο με βάση τις αθλητικές παραστάσεις της τρέχουσας σεζόν”.

To Top