Η παγίδα αύριο στην Πυλαία λέγεται “ρεβάνς”

Η μεγάλη παγίδα του Άρη, αυτής της ομάδας που θα πάει να διεκδικήσει τη νίκη αύριο στο κλειστό της Πυλαίας, είναι να “φανατιστεί” και να πάει εκεί για να “σκοτώσει” φαντάσματα ή να πάρει ρεβάνς για τα περσινά πλέι οφ. Ο Άρης των 21 τίτλων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ζητάει ρεβάνς για μια χαμένη σειρά στα πλέι οφ, ακόμα κι αν απέναντί του είναι ο ΠΑΟΚ.

Πολύ ορθώς τις τελευταίες μέρες δόθηκε οδηγία στους παίκτες και το τεχνικό τιμ να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις (οι δηλώσεις του Τζέιμς στον Super Aris είχαν γίνει πιο πριν) για το ντέρμπι και να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο, που είναι η νίκη.

Ο Άρης θα χάσει τον στόχο του, αν στο μυαλό των παικτών υπάρχει το πέρσι. Δεν θα κάνει καλύτερο τον Ταπούτο ή τον Βεργίνη ή τον Τσαϊρέλη αν μπει στο παρκέ για να πάρει ρεβάνς για την περσινή αποτυχία στους μικρούς τελικούς. Ούτε πιο… ήρωα ή πρωταγωνιστή. Χειρότερο θα τον κάνει μέσα στο παρκέ και μαθηματική ακρίβεια.

aris omadiki7 1Είμαι πεπεισμένος ότι στο μυαλό όλων μέσα στην ομάδα του Άρη υπάρχει η σωστή οπτική γωνία αυτού του παιχνιδιού στην Πυλαία. Ποια είναι αυτή; Οι κίτρινοι είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον ΠΑΟΚ. Παίζουν καλύτερα, έχουν βρει ρόλους, καλό αγωνιστικό ρυθμό, είναι ομάδα με περισσότερες λύσεις και πιο αθλητικούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει σε εμπειρία με τους Ντικούδη, Καλαμπόκη, Γκορί, Ράιτ, έχει καλή πεντάδα, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα που να μπορεί να προβληματίσει τον Άρη. Άρα; “Μπείτε μέσα, κάντε το παιχνίδι σας, παίξτε την άμυνά σας και κερδίστε”, είναι η πολύ απλή οδηγία.

Οι κίτρινοι θα χάσουν, αν μπουν στην διαδικασία να σκέφτονται εκδίκηση, ρεβάνς ή άλλα τέτοια “χαζά”, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν χρειάζονται επιπλέον κίνητρα από το να αποδείξουν πως είναι καλύτερη ομάδα και έχουν μεγαλύτερη διάθεση να κερδίσουν. Ο Άρης δεν μπορεί να ζητάει “ρεβάνς” για μια σειρά χαμένη στα πλέι οφ, όταν έχει κερδίσει 21 τίτλους, τους περισσότερους εκ των οποίων κόντρα στον ΠΑΟΚ. Κάθε άλλο… Ούτε “χρωστούν” κάτι αυτοί οι παίκτες του Άρη στον κόσμο της ομάδας, επειδή πέρσι, μια άλλη, διαφορετική ομάδα, έχασε.

ΥΓ: Ο λαϊκισμός στον αθλητισμό είναι αστεία υπόθεση. Γελάνε όλοι όταν διαπιστώνεται στους παράγοντες, τους προπονητές ή τους παίκτες. Ξεκαρδίζονται όταν άνθρωποι της “ενημέρωσης” προσπαθούν να γίνουν σαν αυτούς που λαϊκίζουν. Όλα έχουν ένα όριο, εκτός της βλακείας…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top